• Τράπεζες

    Τραπεζίτες: Αισιοδοξία για την πορεία του 2022 – Οι στόχοι των Eurobank, Πειραιώς και Εθνικής για τη νέα χρονιά

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Τραπεζίτες: Αισιοδοξία για την πορεία του 2022 - Οι στόχοι των Eurobank, Πειραιώς και Εθνικής για τη νέα χρονιά

    Φωκίων Καραβίας, Παύλος Μυλωνάς, Χρήστος Μεγάλου


    Μήνυμα αισιοδοξίας για τις επιδόσεις των τραπεζών και την πορεία της ελληνικής οικονομίας, έστειλαν με ευχετήριες επιστολές τους προς το προσωπικό των πιστωτικών ιδρυμάτων που διοικούν οι κ.κ. Χρήστος Μεγάλου, Φωκίων Καραβίας, Παύλος Μυλωνάς, ενώ ο επικεφαλής της Alpha Bank κ. Βασίλης Ψάλτης θα στείλει το μήνυμα του τις επόμενες μέρες.

    Στρέφουμε την τράπεζα αποφασιστικά προς το μέλλον. Έχουμε τάξει τη Eurobank στην πρωτοπορία του τραπεζικού συστήματος. Η φράση «η ευημερία χρειάζεται πρωτοπόρους», συνοψίζει τις αξίες  της Eurobank, υπογραμμίζει στο μήνυμα του ο  Φωκίων Καραβίας, CEO της Eurobank, σημειώνοντας πως  «ευημερία σημαίνει μια οικονομική πρόοδο με κοινωνικό πρόσημο, διατηρήσιμη, με σεβασμό στο περιβάλλον».  Και ακόμα ο κ. Καραβίας τονίζει πως: Κοιτάζοντας πίσω το 2021 αισθανόμαστε δίκαιη ικανοποίηση για όσα πετύχαμε. Η εικόνα της τράπεζάς μας έχει αλλάξει. Γίναμε η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα με μονοψήφιο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων – ορόσημο για τη Eurobank και οδηγός για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Είμαστε υπερήφανοι που ανοίξαμε το δρόμο.

    «Το 2022 θα είναι η Χρονιά μας, η Χρονιά της Τράπεζας Πειραιώς. Οι επιδόσεις μας είναι πράγματι εντυπωσιακές και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι: το στρατηγικό σχέδιο Sunrise έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και η Τράπεζα γυρίζει οριστικά σελίδα περνώντας σε μια νέα εποχή» αναφέρει στο δικό του μήνυμα ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου και σημειώνει πως: Οι νέοι μας στόχοι για τη χρονιά που έρχεται είναι φιλόδοξοι και υποστηρίζουν πλήρως τις στρατηγικές μας επιλογές. Η επίτευξή τους θα είναι η δική μας συμμετοχή στην προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

    Στο δικό τους μήνυμα οι επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας, ο CEO Παύλος Μυλωνάς και ο Πρόεδρος Γκίκας Χαρδούβελης σημειώνουν χαρακτηριστικά: Για το 2022 προσδοκούμε να σημειώσουμε περισσότερες επιτυχίες, να έχουμε σε προτεραιότητα την εμπειρία κάθε πελάτη, να πορευόμαστε με ταχύτητα απέναντι στις αλλαγές και να επιδιώκουμε να ξεπερνάμε τον εαυτό μας κάθε μέρα.

    Συγκεκριμένα στις επιστολές τους προς το προσωπικό οι CEOs αναφέρουν:

    Eurobank

    Κοιτάζοντας πίσω το 2021 αισθανόμαστε δίκαιη ικανοποίηση για όσα πετύχαμε. Η εικόνα της Τράπεζάς μας έχει αλλάξει. Γίναμε η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα με μονοψήφιο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων – ορόσημο για τη Eurobank και οδηγός για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Είμαστε υπερήφανοι που ανοίξαμε το δρόμο. Οι προσπάθειές μας έφεραν καρπούς. Ολοκληρώσαμε το μεγάλο σχέδιο εξυγίανσης, επιτυγχάνοντας όλους τους στόχους, στους χρόνους που είχαμε προδιαγράψει.  Ανάλογα εγχειρήματα είναι μόνο αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Θέλω να σας ευχαριστήσω, προσωπικά και εκ μέρους όλης της Διοίκησης της Τράπεζας, για τη διακριτή συμβολή του καθενός στην πορεία της Eurobank, όχι μόνο πέρυσι αλλά όλα τα τελευταία χρόνια, ώστε να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

    Αφήνοντας πίσω το παρελθόν, στρέφουμε την Τράπεζα αποφασιστικά προς το μέλλον. Αυτή την επιλογή σηματοδοτούν το νέο μας λογότυπο και ο απώτερος σκοπός που περιγράψαμε για τον οργανισμό μας: «η ευημερία χρειάζεται πρωτοπόρους». Η φράση συνοψίζει τις αξίες της Eurobank και την εφαρμογή τους στην καθημερινή πράξη. Η ευημερία πηγαίνει πέρα από την ανάπτυξη. Σημαίνει μια οικονομική πρόοδο με κοινωνικό πρόσημο, διατηρήσιμη, με σεβασμό στο περιβάλλον. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε αξία: για τους πελάτες μας, που αποτελούν πάντοτε προτεραιότητα, για τους εργαζομένους του Ομίλου μας, για τους μετόχους μας που μας στήριξαν και μας στηρίζουν, αλλά και για όλες τις χώρες που μας υποδέχονται. Η ευημερία χρειάζεται πρωτοπόρους και οι πρωτοπόροι χρειάζονται στήριξη – σε όλες τις φάσεις, ιδιαίτερα στα πρώτα τους βήματα. Η δική μας αποστολή είναι να βρίσκουν σε εμάς τον απαραίτητο συμπαραστάτη εκείνοι που θα κάνουν βήματα μπροστά για να φέρουν στις κοινότητές τους μια τέτοια ευημερία. Έχουμε τάξει τη Eurobank στην πρωτοπορία του τραπεζικού συστήματος.

    Η Ελλάδα πέτυχε φέτος ραγδαία ανάκαμψη και είναι ορατή η προοπτική σταθερής, βιώσιμης ανάπτυξης. Ευθυγραμμίζουμε τον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό με τους βασικούς στόχους της χώρας – Ισχυρή ανάπτυξη για πολλά χρόνια, επενδύσεις, ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Η νέα χρονιά έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά όχι μικρότερες προκλήσεις. Το 2022 είναι η στιγμή να αποδείξουμε πως η προσπάθεια που καταβάλαμε τα προηγούμενα χρόνια και στέφθηκε με επιτυχία δεν αποτελεί κατάληξη, αλλά αφετηρία. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσουμε στη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας προς το μέλλον.

    Ο απολογισμός είναι θετικός, οι προοπτικές επίσης. Τα καταφέρατε στα δύσκολα – είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε, όσο απαιτητικοί κι αν φαίνονται οι στόχοι μας, και στο θετικό περιβάλλον που ανοίγεται. Προηγείται όμως η περίοδος των γιορτών, που την έχουμε όλοι ανάγκη. Είναι η ώρα να αφιερώσουμε στους δικούς μας ανθρώπους το χρόνο που κάποιες φορές στερούνται. Εύχομαι σε όλους σας, στις οικογένειές σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα πρώτα από όλα υγεία, που η κάθε μέρα μας θυμίζει ότι είναι το πρώτιστο αγαθό. Κι ακόμη σας εύχομαι οι γιορτινές μέρες να είναι γεμάτες χαρά και να γίνουν πραγματικότητα οι προσωπικές και οικογενειακές σας επιθυμίες.

    Καλές γιορτές και ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2022!

    Τράπεζα Πειραιώς

    Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σκιάζονται και φέτος από την πρωτοφανή κρίση πανδημίας.

     Στη χώρα μας, όλοι μας δίνουμε καθημερινά μάχη για να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας που επηρεάζουν την κοινωνική ζωή και την οικονομική δραστηριότητα. Η όσο το δυνατόν ταχύτερη έξοδος από την δραματική αυτή συγκυρία δεν μπορεί παρά να είναι η καλύτερη ευχή για όλους μας.

    Στις συνθήκες αυτές οφείλουμε να προχωρούμε με σύνεση κι αλληλεγγύη και να κινητοποιούμαστε καθημερινά, ώστε να περάσουμε στην επόμενη μέρα, η οποία πιστεύω δεν είναι μακριά. Την ημέρα αυτή θα πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες, υγιείς και αποφασισμένοι να επιτύχουμε τους στόχους μας.

    Εξάλλου, όλοι μας στην μεγάλη οικογένεια της Τράπεζας Πειραιώς ξέρουμε καλά πως να δίνουμε το «παρών» σε κάθε πρόκληση, να εστιάζουμε στους στόχους μας και να τους πετυχαίνουμε, και ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία να προχωρούμε μπροστά.

    Τη χρονιά που τελειώνει σε λίγες ημέρες, παρά τις αντιξοότητες, ανταποκριθήκαμε αποτελεσματικά τόσο σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση της στρατηγικής μας για την εξυγίανση και την ισχυροποίηση της Τράπεζάς μας, όσο και στην ευθύνη μας να συμβάλλουμε ενεργά στην στήριξη των πελατών μας και στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη της οικονομίας σε βιώσιμη κατεύθυνση.

    Οι επιδόσεις μας είναι πράγματι εντυπωσιακές και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι: το στρατηγικό σχέδιο Sunrise έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και η Τράπεζα γυρίζει οριστικά σελίδα περνώντας σε μια νέα εποχή. Η υλοποίηση των στόχων μας φέρνει την Τράπεζα Πειραιώς σε θέση ισχύος, από την οποία θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας. Κυρίως όμως θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο όσον αφορά στην ιστορική πρόκληση που αποτελεί το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο (RRF) και στις δρομολογούμενες μεταρρυθμίσεις, που θα υποστηρίξουν τις μεγάλες δομικές αλλαγές και τον «πράσινο» μετασχηματισμό της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

    Οι νέοι μας στόχοι για τη χρονιά που έρχεται είναι φιλόδοξοι και υποστηρίζουν πλήρως τις στρατηγικές μας επιλογές. Η επίτευξή τους θα είναι η δική μας συμμετοχή στην προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

    Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε όλοι μας το ίδιο αποτελεσματικά και το 2022, με συναίσθηση της ευθύνης που έχουμε, ως η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, να είμαστε πυλώνας στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας.

    Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την προσπάθεια που καταβάλλετε καθημερινά με επαγγελματισμό και αφοσίωση στην επίτευξη των κοινών μας στόχων.

    Αυτές τις μέρες, που οι ευχές αποκτούν το ουσιαστικό και αληθινό τους νόημα, εύχομαι από καρδιάς σ’ εσάς προσωπικά και στις οικογένειες σας Υγεία, Δύναμη και Αισιοδοξία.

    Το 2022 θα είναι η Χρονιά μας, η Χρονιά της Τράπεζας Πειραιώς.

    Εθνική Τράπεζα

    Σε λίγες ημέρες αποχαιρετούμε το 2021 το οποίο μας δίδαξε επιμονή και αποφασιστικότητα παρά τις απρόβλεπτες εξελίξεις της πανδημίας για δεύτερη συνεχή χρονιά. Νιώθουμε χαρούμενοι για όσα καταφέραμε και πετύχαμε μαζί.

    Είμαστε περήφανοι για όλους γιατί αποδεικνύετε κάθε μέρα αφοσίωση, ήθος και υψηλό αίσθημα ευθύνης, ώστε να είμαστε η Τράπεζα πρώτης επιλογής για τους πελάτες και τους ανθρώπους μας. Για το 2022 προσδοκούμε να σημειώσουμε περισσότερες επιτυχίες, να έχουμε σε προτεραιότητα την εμπειρία κάθε πελάτη, να πορευόμαστε με ταχύτητα απέναντι στις αλλαγές και να επιδιώκουμε να ξεπερνάμε τον εαυτό μας κάθε μέρα.

    Είναι ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε αυτές τις ημέρες. Παρόλα αυτά, ας μην παρασυρθούμε από το εορταστικό κλίμα της περιόδου και να συνεχίσουμε να προσέχουμε παραμένοντας ασφαλείς.

    Ευχόμαστε σε εσάς και τις οικογένειές σας Χαρούμενες Γιορτές και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος με υγεία και ευημερία!

    Διαβάστε επίσης

    Τράπεζες – Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις: Ολοκληρώθηκε η εθελούσια της ΕΤΕ, αύξηση 20% και 25 μισθοί bonus στους εργαζόμενους της Eurobank που πάνε στη Wordline

    Χρήστος Μεγάλου: Η τράπεζα Πειραιώς χορήγησε 5,4 δισ. ευρώ νέα δάνεια στο 11μηνο, επιτυγχάνεται ο στόχος του 2021

    Εθνική Τράπεζα: Παράταση στην εθελούσια έξοδο



    ΣΧΟΛΙΑ