• Τράπεζες

    Credit Suisse: Πρόστιμο 495 εκατ. για διαχείριση τίτλων στην κρίση του 2008

    • NewsRoom
    Ulrich Koerner, CEO Credit Suisse

    Ulrich Koerner, CEO Credit Suisse


    Σε διευθέτηση για υπόθεση που σχετίζεται με στεγαστικά δάνεια των ΗΠΑ κατά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008 προχώρησε η Credit Suisse και συμφώνησε να πληρώσει 495 εκατ. δολάρια.

    Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας έχει καταβάλλει δισεκατομμύρια δολάρια για την επίλυση νομικών υποθέσεων που σχετίζονται με τίτλους στεγαστικών δανείων, σύμφωνα με το Reuters.

    Στην τελευταία υπόθεση που αφορά τους παραπάνω τίτλους, η Credit Suisse σύμφωνα με τον εισαγγελέα φέρεται να «παραπλάνησε τους επενδυτές και ενεπλάκη σε απάτες σχετικά με την προσφορά και την πώληση».

    Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα είχε ζητήσει αποζημίωση άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην αγωγή που κατατέθηκε το 2013.

    «Η Credit Suisse είναι ευχαριστημένη που κατέληξε σε συμφωνία η οποία επιτρέπει στην τράπεζα να επιλύσει το μόνο εναπομείναν ζήτημα RMBS που αφορά απαιτήσεις από ρυθμιστική αρχή», αναφέρει σε δήλωσή της η ελβετική τράπεζα.

    Η τράπεζα έχει να αντιμετωπίσει ακόμα πέντε υποθέσεις στο δικαστήριο, σχετικά με τη διαχείριση τίτλων κατά την ίδια περίοδο. Σύμφωνα με το Reuters, οι εν λόγω υποθέσεις αναμένεται να επιλυθούν εντός των επόμενων έξι μηνών.

    Διαβάστε επίσης:

    Goldman Sachs: Έλλειμμα 8 δισ. στην Credit Suisse μέχρι το 2024



    ΣΧΟΛΙΑ