• Τράπεζες

    Χρήστος Μεγάλου: Από αύριο αρχίζουν οι επαφές με τους ξένους θεσμικούς, αρχές Μαΐου στο ταμπλό οι νέες μετοχές

    Τράπεζα Πειραιώς: Ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την προώθηση των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών

    Χρήστος Μεγάλου. CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Επαφές με τους ξένους θεσμικούς επενδυτές ξεκινάει από αύριο ο Χρήστος Μεγάλου προκειμένου να εξηγήσει διεξοδικά και κατά μόνας το πρόγραμμα εξυγίανσης της Τράπεζας Πειραιώς που θα της επιτρέψει από το 2023 να επιστρέψει στην κανονικότητα.

    Aναλυτές από την JP Morgan, την Βank of America, την Morgan Stanley, την ιταλική Medio Banca, την Euroxx Χρηματιστηριακή, την Axia και άλλους οίκους συμμετείχαν στο  conference call το οποίο πραγματοποίησε ο ίδιος ο Χρήστος Μεγάλου, ενώ δεν έλειψαν και οι επαναδιατυπώσεις ερωτημάτων από τους ίδιους, στοιχείο που μαρτυρά το έντονο ενδιαφέρον για τις επερχόμενες κεφαλαιακές αλλαγές στην τράπεζα.

    Ο κ. Μεγάλου ξεκαθάρισε ότι από την διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου θα μειωθεί η συμμετοχή του ΤΧΣ που σήμερα αποτελεί τον βασικό μέτοχο με ποσοστό 61,34%.

    Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα της αύξησης κεφαλαίου, ο κ. Μεγάλου είπε ότι η απόφαση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1 δισ. ευρώ, την τιμή, αλλά και τους όρους που θα την διέπουν, θα ληφθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 7 Απριλίου.

    Ο ίδιος είπε ότι αναμένει μέχρι τα μέσα Απριλίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να έχει δώσει το «πράσινο φως» στο ενημερωτικό δελτίο που θα καταθέσει προς έγκριση η τράπεζα. Αμέσως μετά από λίγες μέρες, όπως είπε ο κ. Μεγάλου, αναμένεται να τρέξει η αύξηση κεφαλαίου η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Απριλίου, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε το σχέδιο Sunrise: ΑΜΚ 1 δισ. ευρώ, επιτάχυνση μείωσης NPEs – 7 Απριλίου η ΓΣ για την ΑΜΚ

    Χρήστος Μεγάλου: Γυρίζουμε σελίδα, το σχέδιο Sunrise οδηγεί την επόμενη μέρα της Τράπεζας Πειραιώς

    Τράπεζα Πειραιώς: Αίτηση Υπαγωγής της Τιτλοποίησης «Sunrise 1» στο Πρόγραμμα «Ηρακλής»

    Τράπεζα Πειραιώς: Συμφωνία για την πρώτη συνθετική τιτλοποίηση εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων στην Ελλάδα

    Τράπεζα Πειραιώς: Συνάπτει στρατηγική συνεργασία με τη Euronet Worldwide για τα POS

    Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση 4% στα καθαρά έσοδα από τόκους, στα €1,486 δισ. το 2020 – Στα €22,5 δισ. τα NPEs

    Τράπεζα Πειραιώς: Με βιβλίο προσφορών η ΑΜΚ – Κάτω από το 33% το ποσοστό του ΤΧΣ



    ΣΧΟΛΙΑ