• Τράπεζες

    Barclays: Οριακά υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη τρίτου τριμήνου, στα 1,9 δισ. λίρες

    • NewsRoom
    C. S. Venkatakrishnan, CEO Barclays

    C. S. Venkatakrishnan, CEO Barclay’s


    Κέρδη προ φόρων οριακά υψηλότερα των εκτιμήσεων εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο η βρετανική Barclays, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση του κόστους αργότερα φέτος.

    Συγκεκριμένα, η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων 1,9 δισ. λιρών (2,33 δισεκατομμύρια δολάρια) την Τρίτη, μειωμένα σε σχέση με τα 2 δισ. λίρες που εμφάνισε ένα χρόνο πριν, αλλά πάνω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 1,77 δισεκατομμύρια λίρες.

    Όπως αναφέρει το Reuters, η Barclays, που αντιμετωπίζει αρνητικές προοπτικές για τα περιθώρια επιτοκίων, ειδικά στη Βρετανία, δήλωσε ότι «αξιολογεί δράσεις μείωσης του κόστους» για να βοηθήσει στη βελτίωση των αποδόσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να επιφέρουν υψηλές επιβαρύνσεις μόλις το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

    Η τράπεζα αναβάλει οποιαδήποτε απρογραμμάτιστη επιστροφή πλεονάζοντος κεφαλαίου στους μετόχους, μετά από την επαναγορά μετοχών ύψους 750 εκατομμυρίων λιρών τον Ιούλιο.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, C. S. Venkatakrishnan, δήλωσε ότι η τράπεζα θα παρέχει ενημέρωση των επενδυτών μαζί με τα αποτελέσματά της για ολόκληρο το έτος, που θα καθορίζει τις προτεραιότητες κατανομής κεφαλαίων και τους αναθεωρημένους οικονομικούς στόχους.

    Οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν νωρίτερα αυτό το μήνα αφού ο Venkatakrishnan υπαινίχθηκε τις πτωτικές προοπτικές για τα κέρδη του τραπεζικού τομέα, προειδοποιώντας για πιέσεις στις αποδόσεις από τα υψηλά επιτόκια και τον περιορισμό της επενδυτικής τραπεζικής δραστηριότητας.

    Η Barclays ανακοίνωσε πτώση 6% στα έσοδα της επενδυτικής της τράπεζας για το τρίτο τρίμηνο.

    Τα έσοδα στο παραδοσιακά ισχυρό τμήμα σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων μειώθηκαν κατά 13%.

    Η τράπεζα ξεπέρασε τις προβλέψεις, εν μέρει λόγω των ισχυρών επιδόσεων στον τομέα των πιστωτικών καρτών που εδρεύει κυρίως στις ΗΠΑ.

    Ωστόσο, έκανε επιπλέον προβλέψεις 433 εκατομμύρια λίρες το τρίμηνο για δυνητικά επιβαρυμένα δάνεια, επικαλούμενη την αναθεώρηση για σκληρότερες οικονομικές εκτιμήσεις.

    Διαβάστε ακόμη:

    Barclays: Πρόστιμο 2,2 εκατ. δολαρίων στον πρώην CEO της τράπεζας για το σκάνδαλο Epstein

    UniCredit: Ξεπέρασε τις προβλέψεις με άλμα κερδών 36% στο τρίτο τρίμηνο – Στα 2,3 δισ. ευρώ

    Morgan Stanley: Αντικαθιστά την Τράπεζα Πειραιώς με την Alpha Bank στις κορυφαίες επιλογές της



    ΣΧΟΛΙΑ