• Τράπεζες

    Attica Bank: Ξεκινά ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων, ζητούμενο οι δεσμευτικές προσφορές

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Attica Bank: Ξεκινά ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων, ζητούμενο οι δεσμευτικές προσφορές

    Θεόδωρος Πανταλάκης. Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Αττικής


    Ανοιχτό παραμένει το στοίχημα της ιδιωτικοποίησης της Attica Bank, με την αγορά να περιμένει με ενδιαφέρον τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους εν δυνάμει επενδυτές καθώς οι μη δεσμευτικές προσφορές τους περνούν στη διαδικασία της αξιολόγησης.

    Και το ζητούμενο είναι ποια από αυτές μπορεί να εξασφαλίζει είτε μειοψηφική, είτε πλειοψηφική συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας, να πληρεί τις απαιτήσεις της εποπτεύουσας αρχής –της Τράπεζας της Ελλάδος- αλλά και του Δημοσίου που κατέχει το 68% της τράπεζας.

    Χθες αργά το απόγευμα η διοίκηση της Attica Bank με ανακοίνωση της στο Χρηματιστήριο ενημέρωσε πως: ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της προπαρασκευαστικής διαδικασίας που διενεργείται από την τράπεζα για τους σκοπούς της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, με τη συνδρομή των συμβούλων της -AXIA Ventures και «EUROXX- σημειώνοντας πως έλαβε μη δεσμευτικές προσφορές, «από επενδυτές εγνωσμένου κύρους» χωρίς ωστόσο να αναφέρει τον αριθμό πλήθος των ενδιαφερόμενων ξένων επενδυτών που έλαβαν μέρος στη διαδικασία. Συμπληρώνει ωστόσο πως η συμμετοχή των επενδυτών «αποτελεί επιβεβαίωση της στήριξης στο επιχειρηματικό σχέδιο της τράπεζας και την υλοποίηση αυτού από τη διοίκησή της».

    Η Attica Bank, ενημέρωσε ακόμα πως «με την υποστήριξη των συμβούλων της, θα προβεί σε έλεγχο, περαιτέρω διευκρίνιση και αξιολόγηση των μη δεσμευτικών προσφορών και των επιμέρους στοιχείων τους προκειμένου να σχεδιαστεί η επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της, που θα εγκριθεί από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές».

    Όμως στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ακόμα πως δεν ξεκινά σήμερα η 15νθήμερη διαπραγμάτευση των warrants στο Χρηματιστήριο. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας κατά τη συνεδρίασή του της 29-09-2021 αποφάσισε την αναστολή της ημερομηνίας εισαγωγής των τίτλων στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών προς διαπραγμάτευση. Η νέα ημερομηνία εισαγωγής των τίτλων θα καθοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, σε συνδυασμό με την έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».

    Από σήμερα λοιπόν ξεκινά ο νέος γύρος συναντήσεων και διαπραγματεύσεων των συμβούλων με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές καθώς το ζητούμενο είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος να καταστεί δεσμευτική για να λάβει σάρκα και οστά η ιδιωτικοποίηση της τράπεζας. Ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων θα έχει τόσο η ΤτΕ, όσο και του υπουργείο Οικονομικών.

    Τέλος σημειώνουμε ότι η Attica Bank καλεί τους επενδυτές να βασίζονται μόνο στην ενημέρωση που θα τους παρέχει η ίδια σημειώνοντας στην ανακοίνωση της πως: Δεδομένης της κυκλοφορίας διάφορων δημοσιευμάτων στον τύπο (περιλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού) σχετικά με την Attica Bank, επισημαίνεται για άλλη μία φορά ότι για την έγκυρη και πλήρη πληροφόρησή τους οι επενδυτές θα πρέπει να βασίζονται αποκλειστικά στις επίσημες ανακοινώσεις της Attica Bank….

    Διαβάστε επίσης

    Attica Bank: Αντίστροφη μέτρηση για την ιδιωτικοποίηση – Στο μικροσκόπιο του ΔΣ οι μη δεσμευτικές προσφορές
    Αttica Bank: Τέσσερις προσφορές από ξένους «παίκτες» στο τραπέζι της… ΑΜΚ – Σενάρια και για άλλες δύο



    ΣΧΟΛΙΑ