• Τράπεζες

    Attica Bank: Αντίστροφη μέτρηση για την ιδιωτικοποίηση – Στο μικροσκόπιο του ΔΣ οι μη δεσμευτικές προσφορές

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Attica Bank: Αντίστροφη μέτρηση για την ιδιωτικοποίηση - Στο μικροσκόπιο του ΔΣ οι μη δεσμευτικές προσφορές


    Η αντίστροφη μέτρηση για την ιδιωτικοποίηση της Attica Bank ξεκίνησε και σήμερα το μεσημέρι -στις 3 μμ- θα συνεδριάσει το ΔΣ της τράπεζας και οι σύμβουλοί της θα ενημερώσουν τη διοίκηση για τις μη δεσμευτικές προσφορές που κατέθεσαν ξένοι επενδυτές και θa δώσουν μία πρώτη εικόνα των προτάσεών τους.

    Από σήμερα ξεκινά και ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους συμβούλους της Attica, τις Euroxx και AXIA Ventures, διαδικασία που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου που λήγει και η διαπραγμάτευση των warrants στο Χρηματιστήριο.

    Ο επενδυτής ή το επενδυτικό σχήμα (καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν επενδυτές που κατέβηκαν σε κοινοπραξία) που θα προκριθεί θα πρέπει να πληροί στο 100% τις απαιτήσεις που έχει θέσει η εποπτεύουσα αρχή, δηλαδή η Τράπεζα της Ελλάδος και ταυτόχρονα να προσφέρει λειτουργική λύση για την επόμενη μέρα της Attica.

    Με βιβλίο προσφορών η αύξηση της Attica Bank

    Καλά πληροφορημένες πηγές –όπως έγραψε το mononews.gr– σημειώνουν ότι η διαδικασία της αύξησης θα γίνει με βιβλίο προσφορών και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο και αναφέρουν ακόμα ότι οι μη δεσμευτικές προτάσεις που δέχθηκε η τράπεζα, αφορούν τους όρους της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους μέχρι τα 240 εκατ. ευρώ.

    Όπως έχει γίνει γνωστό, η Τράπεζα Αττικής μέχρι χθες στις 9 το βράδυ που έκλεισε το Virtual Data Room της είχε δεχθεί τουλάχιστον 4 μη δεσμευτικές προσφορές από επενδυτές του εξωτερικού που διαθέτουν επενδυτικό χαρτοφυλάκιο στην Ευρώπη. Πληροφορίες δε ανέφεραν ότι άλλες δύο μη δεσμευτικές προσφορές αναμένονταν σήμερα το πρωί – χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι θα γίνουν δεκτές.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο mononews.gr ότι ο αριθμός των επενδυτών που εξεδήλωσαν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας είναι μεγαλύτερος των 6 καθώς κάποιοι κατεβαίνουν από κοινού.

    Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα warrants και οι νέες μετοχές μετά το reverse spilt που πραγματοποιήθηκε, θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση αύριο Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στο Χρηματιστήριο και θα διαπραγματεύονται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, που θα γνωστοποιηθεί και το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Το επόμενο δεκαπενθήμερο και αφού ολοκληρωθεί ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων των συμβούλων της Attica με τους εν δυνάμει στρατηγικούς επενδυτές, θα κριθεί ποιος επενδυτής ή ποιο από τα ενδιαφερόμενα σχήματα θα προκριθεί για να οδηγήσει την τράπεζα στο μέλλον.

    Διαβάστε επίσης:

    Αttica Bank: Τέσσερις προσφορές από ξένους «παίκτες» στο τραπέζι της… ΑΜΚ – Σενάρια και για άλλες δύο

     



    ΣΧΟΛΙΑ