• Τράπεζες

    Attica Bank: Το κρίσιμο ΔΣ, αποφασίζει για την συμμετοχή της Thrinvest στην αύξηση κεφαλαίου των 490 εκατ ευρώ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ελένη Βρεττού, CEO της Attica Bank

    Ελένη Βρεττού, CEO της Attica Bank


    Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ της Τράπεζας Αττικής με κυρίαρχο θέμα την αξιολόγηση της  επιστολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έλαβε από την εταιρεία Thrinvest Holdings Ltd την περασμένη Τετάρτη, για την  συμμετοχή της στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 490 εκατ ευρώ που έχει ήδη δρομολογηθεί.

    Η THRINVEST έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει στην αμκ της  Attica Bank, στη λογική συνεργειών  και με άλλα πιστωτικά ιδρύματα, δηλαδή στη συγχώνευση με  την Παγκρήτια Τράπεζα, που θα επιτρέπει την δημιουργία του 5ου τραπεζικού –μη συστημικού- πόλου.

    Οι διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς ο νέος  στρατηγικός επενδυτής στην Attica Bank  θα είναι η  THRINVEST, καθώς η Ellington  βρίσκεται στην έξοδο.

    Το σημερινό ΔΣ της Τράπεζας Αττικής έχει ενδιαφέρον και για τις θέσεις που θα εκφράσει η κα Ειρήνη Μαραγκουδάκη, η οποία ερρήσθω εν παρόδω, από την 1η Ιανουαρίου απώλεσε τον τίτλο της  εντεταλμένης εκτελεστικής συμβούλου καθώς με  το νέο οργανόγραμμα της τράπεζας, είναι απλό μέλος του ΔΣ. Η κα Μαραγκουδάκη είναι και επικεφαλής του servicer «Θεά Άρτεμις», που έχει αναλάβει τη διαχείριση της τιτλοποίησης Omega του 1,3 δις ευρώ.

    Βέβαια με ενδιαφέρον αναμένεται και η θέση της Ellington σχετικά με το ενδιαφέρον της  Thrinvest Holdings Ltd. Προς το παρόν έχουμε μείνει στο non paper της περασμένης εβδομάδας σύμφωνα με το οποίο, η  Ellington συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις  για την συμμετοχή της στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank, ανεξάρτητα και παράλληλα  με το ενδιαφέρον άλλων δυνητικών επενδυτών  και την είσοδο τους στο μετοχικό σχήμα.

    Χθες επικοινωνήσαμε με την κα Μαραγκουδάκη, όμως στο ερώτημα  τι θα πράξει σήμερα στο ΔΣ, και ποιο το μέλλον για την τιτλοποίηση Omega, δεν λάβαμε απάντηση.

    Το άλλο θέμα που έχει μπροστά του το ΔΣ της τράπεζας των μηχανικών είναι η έγκριση της στρατηγικής για τη μείωση του προβληματικού χαρτοφυλακίου των 2,6 δις ευρώ.   Στο σχέδιο μείωσης περιγράφονται όλες οι εναλλακτικές  που θα οδηγήσουν στον περιορισμό των «κόκκινων» δανείων σε ορίζοντα τριετίας και προκρίνονται οι πωλήσεις χαρτοφυλακίων.

    Η τράπεζα έχει στις πλάτες της 4 τιτλοποιήσεις την Omega των 1,3 δις ευρώ, την Metexelixis των 700 εκατ ευρώ, την Astir Ι και Astir ΙΙ των 320 και 370 εκατ ευρώ αντίστοιχα, μάλιστα υπάρχει ενδιαφέρον για την πώληση των χαρτοφυλακίων Astir Ι και ΙΙ.

     Διαβάστε επίσης

    Servicers: Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για το ζήτημα των πλειστηριασμών – Οι κινήσεις στη δευτερογενή αγορά

    Standard & Poor’s: Aντιμέτωπες με σημαντικές προκλήσεις αλλά καλά θωρακισμένες το 2023 οι ελληνικές τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ