• Τράπεζες

    Attica Bank: Ποιοι είναι οι επενδυτές που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Attica Bank: Ποιοί είναι οι επενδυτές που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές

    Κώστας Μακέδος, πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ


    Τις πέντε δεσμευτικές προσφορές που κατέθεσαν οι υποψήφιοι επενδυτές για την ιδιωτικοποίηση της Attica Bank αξιολογούν οι σύμβουλοι της τράπεζας Axia Ventures και Euroxx.

    Από την πρώτη ανάγνωση –όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές- ως σοβαρές κρίνονται οι προσφορές της Bain Capital –JC Flowers, που κατεβαίνουν από κοινού και της Ellington –που τον περασμένο Αύγουστο εξαγόρασε στο πλαίσιο της τιτλοποίησης «Ωμέγα», το  69% της Thea Artemis Financial Solution, θυγατρικής της Attica Bank.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προσφορά κατέθεσε επίσης το Hinduja Group, που ανήκει σε οικογένεια Ινδών επενδυτών καθώς και ένας Λιβανεζοαμερικανικός όμιλος, ενώ προσφορά υπήρξε και από το ΤΜΕΔΕ.

    Εξαιρετικά λιτή, και χωρίς να διαφωτίζει το επενδυτικό κοινό, η ανακοίνωση της Attica Bank στο Χρηματιστήριο αναφέρει πως:

    Η Τράπεζα έλαβε προσφορές από όλους τους υποψήφιους επενδυτές που είχαν υποβάλλει μη δεσμευτικές προσφορές και σε συνεργασία με τους συμβούλους της θα προχωρήσει στην αξιολόγησή τους.

    Η Τράπεζα θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την πρόοδο της σχετικής διαδικασίας.

    Ωστόσο οι υποψήφιοι επενδυτές κατέθεσαν μεν δεσμευτικές προσφορές, όμως έχουν θέσει ως βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουν τον ενδελεχή έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της τράπεζας, αμφισβητώντας με τον τρόπο αυτό την εγκυρότητα των στοιχείων που παρουσίασε η Τράπεζα Αττικής όταν άνοιξε το  VDR.

    Η Αttica Bank και θα είναι από 120 -240 εκατ. ευρώ με το ανώτατο εύρος να είναι το αναγκαίο ώστε να καλυφθεί το κεφαλαιακό κενό.

    Και φυσικά όποιος από τους υποψήφιους επενδυτές προκριθεί θα πρέπει να λάβει την έγκριση ότι πληροί το fit & proper από την Τράπεζα της Ελλάδος και από τον SSM.

    Διαβάστε επίσης

    Attica Bank: Yπό εξέταση οι δεσμευτικές προσφορές που λάβαμε

    Attica Bank: Δεσμευτικές προσφορές από τουλάχιστον τρεις στρατηγικούς επενδυτές



    ΣΧΟΛΙΑ