• Τράπεζες

    Attica Bank: Έτοιμη η υπουργική απόφαση για την αύξηση κεφαλαίου – Tι θα προβλέπει, εκτεταμένοι φορολογικοί έλεγχοι

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Attica Bank: Ξεκινά ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων, ζητούμενο οι δεσμευτικές προσφορές

    Θεόδωρος Πανταλάκης. Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Αττικής


    Eτοιμη είναι η υπουργική πράξη που θα αναλύει όλη τη διαδικασία για την ενεργοποίηση του αναβαλλόμενου φόρου στις περιπτώσεις που κάποια τράπεζα δεν μπορεί να καλύψει τα κεφάλαιά της.

    Εν προκειμένω η πράξη θα έχει την πρώτη της εφαρμογή στην περίπτωση της Attica Bank με τη γενική συνέλευση να έχει προγραμματιστεί για τις 7 Ιουλίου.

    Έλεγχοι και αποτελέσματα

    Η πράξη σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταρτισθεί επί τη βάση δικλίδων ασφαλείας και θα ζητά περαιτέρω οικονομικό έλεγχο και επιβεβαίωση από την ελέγκτρια εταιρία – την ίδια που πραγματοποίησε τον προηγούμενο έλεγχο- για το καλώς έχειν των στοιχείων της τράπεζας ενώ σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει και εκτεταμένος φορολογικός έλεγχος από το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο ώστε να καταστεί σαφές πως δεν υπάρχουν περαιτέρω διαφορές και πως τα στοιχεία είναι σωστά και σε περίπτωση που υπάρχουν το Δημόσιο να ζητήσει περαιτέρω διασφαλίσεις.

    Διαδικασία

    Η υπουργική πράξη προβλέπει μεταξύ άλλων πως εφόσον ο αναβαλλόμενος φόρος μετατραπεί σε απαίτηση αφού το Δημόσιο θα χρηματοδοτήσει τα κεφάλαια της τράπεζας τότε θα εκδοθούν warrants ενώ στη συνέχεια τα warrants αυτά θα γίνουν τίτλοι που θα διακατέχει το Δημόσιο .

    Ο χρόνος και η αποεπένδυση θα αποτελέσουν και αυτά στοιχεία που θα προβλεφθούν στο θεσμικό πλαίσιο.

    Υλοποίηση

    Η διαδικασία δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί άμεσα και εκτιμάται πως θα απαιτηθεί τουλάχιστον το θέρρος έως ότου ολοκληρωθεί.

    Ήδη πάντως το Δημόσιο προετοιμάζει από την πλευρά του τη διαδικασία των ελέγχων που θα διεξάγει με γνώμονα τη διασφάλισή του στο σύνολο της διαδικασίας.

    Διαβάστε επίσης

    Αλλάζουν όλα στις τράπεζες: Εθελούσιες έξοδοι, κλείσιμο καταστημάτων, απολύσεις…

    Διπλός έλεγχος για τη συμμετοχή του Δημοσίου στις τράπεζες – Πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος στην Attica Bank

    Γιατί απολύθηκαν υπάλληλοι της Attica Bank



    ΣΧΟΛΙΑ