• Τράπεζες

    Attica Bank: Από 6 έως 14 Οκτωβρίου η περίοδος διαπραγμάτευσης των τίτλων δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών

    • NewsRoom
    Θεόδωρος Πανταλάκης Attica Bank

    Θεόδωρος Πανταλάκης. Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Αττικής


    Την εισαγωγή και έναρξη διαπραγμάτευση στις 6 Οκτωβρίου των 16.541.878 παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών της Attica Bank στην σχετική κατηγορία της ρυθμιζόμενης αγοράς αξιογράφων του χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοίνωσε η διοίκηση της τράπεζας.

    Νωρίτερα η Attica Bank είχε ανακοινώσει τη Διάθεση του σχετικού Ενημερωτικού Δελτίου.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Attica Bank

    H Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (η “Τράπεζα”), σε συνέχεια των από 21-09-2021 και 29-09-2021 ανακοινώσεων της, στο πλαίσιο υλοποίησης των προβλέψεων του άρθρου 27Α του ν. 4172/2013 (“DTC”) καθώς και των σχετικών διατάξεων της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου υπ’ αριθμ. 28/06.07.2021, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. 34/25-08-2021 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (από κοινού “ΠΥΣ”), ανακοινώνει ότι:

    (α) Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας κατά τη συνεδρίασή του στις 4-10-2021, αποφάσισε την εισαγωγή στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (“Χ.Α.”), τη διαπραγμάτευση και τη μετατροπή σε κοινές μετοχές της Τράπεζας, των 16.541.878 παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών της Τράπεζας που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του DTC (οι “Τίτλοι”), με βάση το παρακάτω χρονοδιάγραμμα και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ΠΥΣ:

    (β) Η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την συνεδρίασή της στις 4 Οκτωβρίου 2021 ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση (υπό την προϋπόθεση έγκρισης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του προβλεπόμενου από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2017/1129 ενημερωτικού δελτίου, το οποίο ήδη σήμερα εγκρίθηκε), και στις 6 Οκτωβρίου 2021 αναμένεται να αρχίσει η διαπραγμάτευση των Τίτλων στην Κατηγορία Διαπραγμάτευσης Τίτλων Παραστατικών Δικαιωμάτων προς Κτήση Κινητών Αξιών της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιογράφων του Χ.Α..

    Οι Τίτλοι, κατά́ την ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης τους, θα έχουν πιστωθεί στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιογράφων των δικαιούχων που τηρούνται στο σύστημα άυλων τίτλων (Σ.Α.Τ.).

    Οι Τίτλοι θα διαπραγματεύονται με κωδικό ISIN GRR000000069 και Κωδικούς ΟΑΣΗΣ ΑΤΤΤΠ στα ελληνικά και TATTW στα λατινικά. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των τίτλων ορίζεται στην τιμή εξαγοράς, ήτοι 9,18 ευρώ ανά τίτλο.

    Οι Τίτλοι τηρούνται και μεταβιβάζονται κατά τους όρους και τις διαδικασίες του Χ.Α. στο οποίο εισάγονται προς διαπραγμάτευση.

    Κατά την ημερομηνία μετατροπής τους, ήτοι στις 19-10-2021, οι Τίτλοι μετατρέπονται αυτοδικαίως σε κοινές ονομαστικές μετοχές της Τράπεζας, με αναλογία ενός τίτλου σε μία κοινή μετοχή, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ΠΥΣ. Οι νέες μετοχές της Τράπεζας που θα προκύψουν από τη μετατροπή των Τίτλων θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιογράφων του Χ.Α.. Αναφορικά με την εισαγωγή των μετοχών θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση της Τράπεζας.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι κάτοχοι των Τίτλων μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Λειτουργικής Στήριξης Χρηματαγορών και Κεφαλαίων / Τμήμα Θεματοφυλακής πελατείας Α/Κ και Μετοχολογίου (τηλ. 210-3669570 και 210-3669571).

    Διαβάστε επίσης

    Attica Bank: Ξεκινά ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων, ζητούμενο οι δεσμευτικές προσφορές



    ΣΧΟΛΙΑ