• Τράπεζες

    Alpha Bank: Το αναθεωρημένο σχέδιο του Βασίλη Ψάλτη – Στόχος χρηματοδοτήσεις €10 δισ.

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Βασίλης Ψάλτης, Alpha Bank

    Βασίλης Ψάλτης, CEO της Alpha Bank


    Νέες χρηματοδοτήσεις ύψους 10 δισ. ευρώ –και καθαρή πιστωτική επέκταση 5 δισ. ευρώ- είναι ο στόχος της Alpha Bank για την τριετία 2023-2025, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο στρατηγικό σχέδιο που θα παρουσιάσει η διοίκηση της τράπεζας στις 7 Ιουνίου.

    Ο CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, αύριο το μεσημέρι θα παρουσιάσει σε περισσότερους από 300 επενδυτές και αναλυτές τους τέσσερις πυλώνες του νέου στρατηγικού σχεδίου.

    Πού εστιάζει η διοίκηση της Alpha Bank

    Συγκεκριμένα η τράπεζα εστιάζει:

    – Στις επιχειρηματικές χορηγήσεις, επισημαίνοντας πως είναι πρώτη στις χρηματοδοτήσεις της ναυτιλίας με περισσότερα από 3 δισ. δολάρια και στα δάνεια προς τον τουρισμό με 2,5 δισ. ευρώ. Η τράπεζα χρηματοδοτεί περισσότερους από 5.000 επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ προτεραιότητα αποτελεί και η χρηματοδοτήση επενδυτικών σχεδίων με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

    – Σε νέα digital προσέγγιση στο κομμάτι της λιανικής, προσφέροντας tailor-made πακέτα που καλύπτουν κάθε ομάδα της πελατείας της.

    – Στο Wealth Management.

    – Στις πράσινες χρηματοδοτήσεις.

    Στην παρουσίαση που θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι αύριο Τετάρτη, τον κ. Ψάλτη θα πλαισιώνουν τα στελέχη της τράπεζας και συγκεκριμένα: ο CFO, Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, ο επικεφαλής του Wholesale Banking, Γιάννης Εμίρης, ο επικεφαλής του retail, Ισίδωρος Πάσσας, ο Γιώργος Μιχαλόπουλος, επικεφαλής Wealth Management, o Sergiu-Bogdan Oprescu, εκτελεστικός πρόεδρος της Alpha Bank Romania και επικεφαλής των διεθνών δραστηριοτήτων της τράπεζας, η Φραγκίσκη Μελίσσα, επικεφαλής του ΗR και η επικεφαλής του μετασχηματισμού της Alpha, Αναστασία Σακελλαρίου.

    Οι στρατηγικοί στόχοι

    H Alpha Bank στοχεύει σε πιστωτική επέκταση 25% την τριετία 2023-2025. Και παραμένει προσηλωμένη στην περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της. Να σημειωθεί ότι ο δείκτης ΝPE υποχώρησε στο 7,6% στο τέλος Μαρτίου 2023 (ήτοι 3 δισ. ευρώ ΜΕΑ, εκ των οποίων το 81% αφορά σε καθυστερούμενα δάνεια με εξασφαλίσεις, κυρίως ιδιωτών).

    Η αύξηση των εσόδων από τόκους από το δανειακό και από το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, όπως και η άνοδος των εσόδων από προμήθειες στο κομμάτι διαχείρισης της περιουσίας (wealth management), είναι ανάμεσα στους στρατηγικούς στόχους της τράπεζας.

    Κομβικά σημεία στο αναθεωρημένο στρατηγικό σχέδιο της Alpha Bank είναι τόσο οι χρηματοδοτήσεις που πληρούν τα κριτήρια βιώσιμης ανάπτυξης και αφορούν θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Environmental, Social and Governance – ESG) και οι επενδύσεις που αφορούν το κομμάτι της ψηφιοποίησης των εργασιών.

    Διαβάστε επίσης:

    Mytilineos, Motor Oil, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ: Μάχη με εξαγορές με στόχο τα χρυσά πράσινα EBITDA και τις υψηλές αποτιμήσεις

    Επενδυτική βαθμίδα: Τι είναι και γιατί αφορά το απλό νοικοκυριό και τη μικρομεσαία επιχείρηση


    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ