• Τράπεζες

    Alpha Bank: Ποιοι τοποθετήθηκαν στο ομόλογο των 400 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    O CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης

    O CEO του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης


    Ισχυρή ζήτηση από ξένους και εγχώριους επενδυτές προσέλκυσε το ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred bond) ύψους Ευρώ 400 εκατ. της Alpha Bank, η τιμολόγηση του οποίου ολοκληρώθηκε χθες, 5 Φεβρουαρίου 2024, μέσω της διαδικασίας διεθνούς βιβλίου προσφορών.

    Το νέο ομόλογο θα έχει διάρκεια 6,25 ετών και δυνατότητα ανάκλησης στα 5,25 έτη, με ονομαστικό επιτόκιο 5% και απόδοση 5,125%.

    Οι συνολικές προσφορές πλησίασαν τα Ευρώ 1,3 δισ., διασφαλίζοντας σημαντική υπερκάλυψη του στόχου και συμπιέζοντας την απόδοση σε επίπεδα αισθητά χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

    Το ομόλογο senior preferred συγκέντρωσε το ενδιαφέρον άνω των 100 επενδυτών, με το 63% της έκδοσης να τοποθετείται σε διαχειριστές κεφαλαίων και το 27% σε τράπεζες και management συνδυαστικά.

    To 80% της έκδοσης τοποθετήθηκε εκτός Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στις προοπτικές της Τράπεζας και της ελληνικής
    οικονομίας, μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και τη στρατηγική συμφωνία της Alpha Bank με την UniCredit.

    Η χθεσινή διαδικασία προστίθεται στη σειρά επιτυχημένων εκδόσεων ομολόγων ύψους Ευρώ 3,27 δισ. που πραγματοποίησε η Τράπεζα την τελευταία τριετία.

    Οι Citi, Deutsche Bank, J.P. Morgan, Société Générale και UniCredit ενήργησαν ως Συντονιστές της Έκδοσης (joint bookrunners).

    Διαβάστε επίσης:

    Eurobank: Αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

    Η ιστορία του χρυσού της Ελλάδας – Πώς φυγαδεύτηκε το 1941 και το θησαυροφυλάκιο που κρύβει σήμερα 8,3 δισ.

    Τράπεζες: Άντλησαν 1,8 δισ. ευρώ από τις αγορές σε 25 μέρες



    ΣΧΟΛΙΑ