• Τράπεζες

    Alpha Bank: Όλα έτοιμα για την πρώτη έξοδο στις αγορές μετά την πανδημία

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Την πρώτη έξοδο στις αγορές μετά την πανδημία, αλλά και την επιβίβαση των ελληνικών τραπεζών στο όχημα του «Ηρακλή»  πραγματοποιεί σήμερα η Alpha Bank, η οποία ανοίγει βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολόγου Tier II 500 εκατ ευρώ.

    Ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης έκρινε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιηθεί η έξοδος στις αγορές, με την έκδοση να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, όπως αυτό καταγράφηκε στο road show  της τράπεζας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και χθες Τετάρτη.

    Η  Alpha Bank, λίγες μέρες μετά το deal με την Davidson Kempner για το project Galaxy και την Cepal, αποφάσισε την έξοδο στις αγορές και το  ισχυρό ενδιαφέρον των  επενδυτών οδηγεί στην εκτίμηση ότι η έκδοση θα υπερκαλυφθεί και η τιμολόγηση θα είναι ελκυστική.

    Με την  άντληση των 500 εκατ ευρώ η τράπεζα  θα ενισχύσει περαιτέρω τα κεφάλαια της,  θα διαφοροποιήσει τη σύνθεσή τους,  βελτιώνοντας και την κεφαλαιακή απόδοση για τους μετόχους της.

    Η στιγμή είναι κατάλληλη για την Alpha Bank  να βγει στις αγορές, καθώς τα διεθνή πρακτορεία – Financial Times, Reuters, Bloomberg-, αναφέρθηκαν με διθυραμβικά σχόλια στο deal της τράπεζας  με την Davidson Kempner για το project Galaxy και την Cepal,  έκαναν λόγο για «συναλλαγή ορόσημο» με πολλαπλά οφέλη για την Alpha Bank αλλά και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εν γένει.

    Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Davidson Kempner, απόκτησε το 51% των mezzanine και junior ομολόγων του χαρτοφυλακίου Galaxy και το 80% της Cepal Holdings. Το Galaxy των 10,8 δισ ευρώ –που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής»- είναι η μεγαλύτερη τιτλοποίηση προβληματικών δανείων στην Ελλάδα και η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

    Όπως είναι γνωστό η   έκδοση στηρίζεται από ένα πολύ ισχυρό syndicate επενδυτικών τραπεζών (JPMorgan, Goldman Sachs, Citi, Nomura και Barclays ως Joint Lead Managers), που αποτυπώνει ακριβώς το ενδιαφέρον των  διεθνών επενδυτών για την Alpha Bank, μετά και την υπογραφή της συμφωνίας με την Davidson Kempner για το Galaxy.

    Διαβάστε επίσης: 

    Alpha Bank: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο Tier II, ύψους €500 εκατ.

    Το «σήμα» που περιμένει η Alpha, το παρασκήνιο της αναβολής της έκδοσης 15ετούς από το Δημόσιο και το κουπόνι για ΔΕΗ, Ελλάκτωρ

    Alpha Bank: Διπλασιάζουν(!) σχεδόν την τιμή στόχο οι αναλυτές της AXIA – Πάνω από 200% το περιθώριο ανόδου



    ΣΧΟΛΙΑ