• Τράπεζες

    Alpha Bank: Αποφασίζει για τον επενδυτή του project Skyline

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank)

    Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank)


    Τις επόμενες μέρες η   Alpha Bank πρόκειται να ανακοινώσει ποια από τις τρεις κοινοπραξίες των  Dimand – ΗIG, Invel – Prodea,  Brook Lane –DK, πλειοδότησε και θα αποκτήσει τα 573 ακίνητα του project Skyline.

    Πρόκειται για ακίνητα φιλέτα , η αξιοποίηση των οποίων θα αλλάξει την εικόνα του κέντρου της Αθήνας και προσέλκυσαν ευθύς το ενδιαφέρον των μεγάλων  παικτών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του real estate.

    Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι  δεσμευτικές  προσφορές που κατέθεσαν τα τρία ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα των   Dimand – ΗIG, Invel – Prodea,  Brook Lane –DK,  βρίσκονται κοντά στην αποτίμηση της τράπεζας για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο που είναι τα 535 εκατ ευρω.

    Ανάμεσα στα ακίνητα στα οποία έχει βάλει πωλητήριο η τράπεζα περιλαμβάνεται και το εμβληματικό κτίριο της πρώην Εμπορικής Τράπεζας  στην οδό Αιόλου 72, αξίας 44,7 εκατ ευρώ, για το οποίο μάλιστα υπάρχουν και  σχέδια για την μετατροπή του σε ξενοδοχείο 5 αστέρων. Πρόκειται για ακίνητο που ανήκει στην κατηγορία των prime assets. Ακόμα  στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται διαμέρισμα στην Ηρώδου Αττικού, γραφείο στη Φιλελλήνων, καταστήματα στην Κηφισιά, εμπορικός χώρο στην Λεωφόρο Συγγρού κλπ.

    Συγκεκριμένα από τα 573 ακίνητα του Skyline  τα 50 είναι  ακίνητα υψηλής προβολής (κατηγορία prime assets) με την αξία τους να προσεγγίζει τα 280 εκατ. ευρώ. Τα 320 ακίνητα, που χρήζουν ωστόσο περαιτέρω ανακαίνισης και  αναβάθμισης, έχουν αποτιμηθεί  στα  180 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα  205 ακίνητα  είναι κατοικίες και διαμερίσματα  με την αξία τους να προσεγγίζει τα  75 εκατ. ευρώ, και τα οποία  αναμένεται να πουληθούν σταδιακά.

    Να σημειωθεί ότι το 60% των ακινήτων βρίσκεται στην  Αττική, το 11% στη Θεσσαλονίκη και το 29% στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σε ότι αφορά τώρα τις κατηγορίες των ακινήτων το  45% αυτών είναι  γραφεία, το 30% εμπορικά καταστήματα, το 15% κατοικίες, το 8% βιομηχανικοί χώροι και το 2% ξενοδοχεία.

    Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα έχει ανακοινώσει πως η συναλλαγή Skyline προβλέπει τη μετατροπή της Alpha Αστικά Ακίνητα (ΑΑΑ) σε επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων, με σκοπό την προσέλκυση στρατηγικού εταίρου (joint venture partner) για την αξιοποίηση επενδύσεων στην ελληνική αγορά ακινήτων.

    Διαβάστε επίσης

    Στο 4% με 4,5% σκαρφάλωσαν τα σταθερά επιτόκια για τα νέα στεγαστικά δάνεια – Περιορισμένη η  ζήτηση



    ΣΧΟΛΙΑ