• Τράπεζες

    Alpha Bank: Αυτός είναι ο προτιμητέος επενδυτής για τα 5 ακίνητα «πακέτο» της Μπάμπης Βωβός

    Alpha Bank


    Στην προσφορά του νεοσύστατου private equity fund, Brook Lane, κατέληξε σύμφωνα με πληροφορίες η Alpha Bank, για την πώληση του «πακέτου» των 5 ακινήτων της Μπάμπης Βωβός. Η εκτελεστική επιτροπή της Alpha Bank, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, εκτίμησε ως ικανοποιητική τη δεσμευτική προσφορά της Brook Lane, με το τίμημα για την αγορά να ορίζεται λίγο πάνω από τα 90 εκατ. εκατ.

    Να αναφερθεί ότι ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει επίσης η Orilina ΑΕΕΑΠ με βασικό μέτοχο το βρετανικό επενδυτικό κεφάλαιο Brevan Howard και τα επενδυτικά κεφάλαια Dromeus, και Oaktree.

    Το «πακέτο» των πέντε ακινήτων περιλαμβάνει γραφειακούς χώρους που έχουν περιέλθει στην τράπεζα από την Μπάμπης Βωβός Διεθνή Τεχνική (ΜΒΔΤ) και συγκεκριμένα, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 95 – 97 και της Λεωφόρου Κηφισίας 24 στο Μαρούσι και επί της οδού Τζαβέλλα 1-3 στο Χαλάνδρι (ακίνητο μισθωμένο στη Vodafone), το κτήριο που στεγάζει την AXA Ασφαλιστική στην οδό Μιχαλακοπούλου 48 και εμπορικό ακίνητο στην Εθνική Οδό (Μεταμόρφωση) με έκθεση αυτοκινήτων.

    Οι μη δεσμευτικές προσφορές είχαν κατατεθεί στις 30 Νοεμβρίου του περασμένου έτους. Αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και οι ΑΕΕΑΠ, Εθνική Πανγαία, Grivalia και Trastor οι οποίες ωστόσο δεν κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά.

    Το ύψος του προσφερόμενου τιμήματος ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς (που εκτιμούσε την αξία στα 75-80 εκατ. ευρώ) για μια σειρά από λόγους. Η προς πώληση εταιρεία «κουβαλά» από τις προηγούμενες οικονομικές χρήσεις φορολογικές ζημιές, εξέλιξη που αποτελεί πλεονέκτημα για την Brook Lane καθώς μπορεί να συμψηφίζει αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις με φόρο εισοδήματος.

    Επιπρόσθετα τα μισθώματα του χαρτοφυλακίου είναι χαμηλά σε σύγκριση με γειτνιάζοντα ακίνητα ομοειδών χρήσεων ενώ κάποιες μισθώσεις λήγουν σε κοντινό, σχετικά ορίζοντα. Τα παραπάνω στοιχεία αυξάνουν την προσδοκώμενη απόδοση για τον αγοραστή καθώς το προσαρμοσμένο yield διαμορφώνεται σε υψηλότερα επίπεδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι «μνηστήρες» για τα 5 ακίνητα «πακέτο» της Μπάμπης Βωβός που πουλά η Alpha Bank

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Alpha Bank Κύπρου: Κοντά σε διαχειριστή για τα NPLs των 3,7 δις – Οι «μνηστήρες»

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Bloomberg: Δύο πακέτα «κόκκινων» δανείων ύψους 3,5 δισ. ευρώ θα πουλήσει η Alpha Bank



    ΣΧΟΛΙΑ