• Τράπεζες

    Bloomberg: Δύο πακέτα «κόκκινων» δανείων ύψους 3,5 δισ. ευρώ θα πουλήσει η Alpha Bank

    • Bloomberg
    Alpha Bank

    Alpha Bank


    Δύο πωλήσεις χαρτοφυλακίων «κόκκινων» δανείων, συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ, ετοιμάζεται να πουλήσει η Alpha Bank, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

    Όπως αναφέρουν στο Bloomberg δύο άτομα με γνώση του σχεδίου της τράπεζας, τα οποία ωστόσο παραμένουν ανώνυμα, το ένα από τα χαρτοφυλάκια θα περιλαμβάνει δάνεια ύψους 1.5 δισ. ευρώ, εξασφαλισμένα έναντι περιουσιακών στοιχείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Μάλιστα, η τράπεζα φέρεται να εξετάζει την τιτλοποίηση του χρέους, ωστόσο ενδέχεται να πωλήσει τα δάνεια απ’ ευθείας, όπως δήλωσε η μια από τις πηγές.

    Το δεύτερο πακέτο ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων, δήλωσαν οι πηγές. Οι δύο συναλλαγές είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2019, πρόσθεσαν, ωστόσο το σχέδιο δεν έχει δημοσιοποιηθεί επίσημα ακόμη.

    Εκπρόσωπος της Alpha Bank στο Λονδίνο, με τον οποίο επικοινώνησε το Bloomberg, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

    Οι αποφάσεις για τον χρόνο και τον τρόπο της πώλησης εξαρτώνται από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να διευκολυνθεί η διάθεση των επισφαλών δανείων. Επίσης, η τράπεζα περιμένει σαφήνεια για τα σχέδια σχετικά με την μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για την προσωπική πτώχευση, σύμφωνα πάντα με τις πηγές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: UBS: Περιθώρια ανόδου σε Alpha Bank και Eurobank, σύσταση πώλησης στην Πειραιώς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πρώτα δείγματα του Βασίλη Ψάλτη στην Alpha Bank 

     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ενισχύεται η Εκτελεστική Επιτροπή της Alpha Bank – Ποιοι είναι οι νέοι Γενικοί Διευθυντές



    ΣΧΟΛΙΑ