Οικονομία

Ξεκίνησε η πληρωμή των πρώτων αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους – Ξεπερνούν τα 3,7 εκατ.

ΕΝΦΙΑ: Σήμερα τα εκκαθαριστικά - Ποιοι θα πληρώσουν μειωμένο ή μηδενικό Φόρο

Χρήστος Σταϊκούρας, Υπ. Οικονομικών


Στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους αναμένεται να δουν σήμερα τις κρατικές ενισχύσεις όσοι έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Tο Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σήμερα, 20 Αυγούστου 2021, στην καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων στους δικαιούχους Κρατικής Αρωγής.

Ειδικότερα, πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

– 363 δικαιούχων, ποσό 2.342.578,59 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής.

– 308 δικαιούχων, ποσό 945.741,72 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής.

– 169 δικαιούχων, ποσό 453.000 ευρώ έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις.

Σε λιγότερο από δύο ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για Κρατική Αρωγή στις πυρόπληκτες περιοχές (arogi.gov.gr), έχει διατεθεί, ήδη, ποσό συνολικού ύψους 3.741.320,31 ευρώ στους πρώτους 528 πολίτες (μοναδιαία ΑΦΜ), που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο Taxisnet έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται, θα ακολουθήσουν νέες πληρωμές το επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα arogi.gov.gr, ενεργοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου του 2021. Μέσω αυτής, τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 και έως την 13η Αυγούστου 2021, μπορούν – για πρώτη φορά – με μία μόνο αίτηση, η οποία επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης, να ζητήσουν τη χορήγηση έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτη αρωγή από το Υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2021.

Διαβάστε επίσης

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Στους πυρόπληκτους τα νέα έσοδα από το νομισματικό της πρόγραμμα
Στρατός και Αστυνομία σε δάση και επίφοβες περιοχές για την πρόληψη πυρκαγιών (φωτογραφίες)
Ανασχηματισμός εν όψει: Ο χρόνος και τα πρόσωπα που μπαίνουν στο κάδροΣΧΟΛΙΑ