• Top Stories

    Το πάθημα μάθημα: Τρέχουν τώρα στη Χαλκιδική και γκρεμίζουν αυθαίρετες μάντρες

    • NewsRoom


    Το πάθημα στο Μάτι φαίνεται πως έγινε μάθημα στη Χαλκιδική. Συνεργεία του δήμου Κασσάνδρας προχωρούν την Πέμπτη στην κατεδάφιση περίφραξης και διάνοιξης διόδου σε τμήμα της παραλίας μεταξύ Χανιώτης και Πευκοχωρίου.

    Σύμφωνα με όσα είπε στο Πρακτορείο 104,9 FM ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κασσάνδρας, Θωμάς Κοντός «από αύριο ανοίγει μία δίοδος προς την ακτή, καθώς για ένα τμήμα των 800 μέτρων δεν υπήρχε πρόσβαση».

    Η ημερομηνία έχει οριστεί για αύριο από τη Διεύθυνση της Αποκεντρωμένη Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και ο δήμος συμβάλλει με τη διάθεση των συνεργείων για τη διάνοιξη της διόδου, συνέχισε ο ίδιος.

    Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πρόκειται για περίφραξη μεταξύ δύο ιδιοκτητών. «Υπήρξαν αντιδράσεις. Η ιστορία αυτή έχει ξεκινήσει πριν από περίπου 4 χρόνια με καταγγελίες που είχαμε από κατοίκους. Οριστικοποιήθηκε τον Απρίλιο με την απόφαση που έβγαλε ο Γενικός Γραμματέας για την κατεδάφιση.

    » Έγινε μια πρώτη προσπάθεια το Μάιο, αλλά ένας εκ των δυο ιδιοκτητών προσκόμισε ορισμένα έγγραφα, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια να αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της εκτέλεσης της κατεδάφισης. Όταν η αρμόδια πολεοδομία όμως, έλεγξε τα έγγραφα, αποφάνθηκε ότι δεν ισχύουν, και έτσι αύριο προχωράμε κανονικά στην απομάκρυνση της περίφραξης και διάνοιξης διόδου».



    ΣΧΟΛΙΑ