• Οικονομία

    Τη Δευτέρα στις 9 το πρωί οι δηλώσεις Σταϊκούρα για το νέο «πακέτο» μέτρων

    • Βασίλης Τσεκούρας
    ΕΝΦΙΑ: Πιθανή η πληρωμή διπλής δόσης τον Οκτώβριο

    Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας


    Το νέο «πακέτο» μέτρων αναμένεται να ανακοινώσει αύριο στις 9 το πρωί ο Χρήστος Σταϊκούρας από το Υπουργείο Οικονομικών, μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την περασμένη Παρασκευή κατά τη συνάντηση που είχε με φορείς της εστίασης. 

    Οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή δεν θα καταβάλουν ενοίκια και για το μήνα Μάρτιο. Παράλληλα, οι πληττόμενες επιχειρήσεις θα έχουν δικαίωμα να θέσουν τους εργαζόμενούς τους σε αναστολή εργασίας και τον πρώτο μήνα της άνοιξης.

    Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως διατηρείται ο μειωμένος Φ.Π.Α. 13% σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021, ενώ θα επεκταθεί και στις μεταφορές, στα θέατρα, στους κινηματογράφους, όταν αυτοί θα λειτουργήσουν. Παράλληλα, μείωση του ΦΠΑ θα εφαρμοστεί και στο τουριστικό πακέτο από 80/20 (80% με 13% και 20% με 24%) σε 90/10 (90% με 13% και 10% με 24%) μέχρι το τέλος του 2021.

    Οι επιχειρήσεις εστίασης θα επιδοτηθούν για τις πάγιες δαπάνες, ένα μέτρο που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες και θα αφορά όσους έχουν πληγεί από την περασμένη άνοιξη.

    Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να φέρει ένα μήνα νωρίτερα τον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, προκειμένου οι αιτήσεις να ξεκινήσουν μέσα στο Φεβρουάριο, αντί για το μήνα Μάρτιο που είχε προγραμματιστεί.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ν. Παπαθανάσης: Σειρά επιπρόσθετων μέτρων ανά κλάδο της οικονομίας

    Χρήστος Σταϊκούρας: Θα ρίξουμε 3 δισ. ευρώ τους πρώτους μήνες του 2021

    Σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ