• Top Stories

    Θεόδωρος Βενιάμης: Ενιαίο πλαίσιο κανονιστικών διατάξεων ζήτησαν οι εφοπλιστές!


    H ναυτιλία ως διεθνής δραστηριότητα, πλήρως εκτεθειμένη στο διεθνή ανταγωνισμό, χρειάζεται ένα ενιαίο εφαρμοστέο πλαίσιο κανονιστικών διατάξεων, τόνισε στη διάρκεια της ναυτιλιακής έκθεσης των Ποσειδωνίων ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης.

    Πρόσθεσε ότι ο ελληνικός εφοπλισμός, αλλά και η ελληνική πολιτεία, ως εκπρόσωποι μιας παραδοσιακής ναυτιλιακής χώρας που σήμερα εκπροσωπεί περίπου το 50% της κοινοτικής ναυτιλίας και το 20% του παγκόσμιου στόλου σε χωρητικότητα, έχει υπάρξει υπέρμαχος του θεσμικού ρόλου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ως του μοναδικού κατάλληλου νομοθετικού οργάνου για τη ναυτιλία. Πρόσθεσε επίσης ότι ο ΙΜΟ έχει σταθεί αντάξιος των προκλήσεων και έχει οδηγήσει στην υιοθέτηση Διεθνών Συμβάσεων που πετυχαίνουν τις ζητούμενες ισορροπίες μεταξύ των Κρατών Μελών.

    Ο κ.Βενιάμης τόνισε ότι προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των νομοθετών της θα πρέπει να είναι η διαμόρφωση μιας ναυτιλιακής πολιτικής που θα επικεντρώνεται στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της κοινοτικής ναυτιλίας και θα λαμβάνει υπόψη τον διεθνή χαρακτήρα της.

    Ο πρόεδρος της ΕΕΕ ευχαρίστησε θερμά την πολιτική ηγεσία εκ μέρους της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας και τόνισε ότι η μεγάλη ναυτιλία των Ελλήνων ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει στενά συνδεδεμένη με την πατρίδα και να συντελέσει με το κύρος της και το δυναμισμό της στην επιδιωκόμενη αναπτυξιακή πορεία του τόπου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/5i-megaliteri-idiotiki-elvetiki-trapeza-apo-ton-spiro-latsi/51198



    ΣΧΟΛΙΑ