• sports

    Στέφανος Τσιτσιπάς: Έτοιμος για τον τελικό του Roland-Garros απέναντι στον μεγάλο Νόβακ Τζόκοβιτς

    • NewsRoom
    Στέφανος Τσιτσιπάς (

    Στέφανος Τσιτσιπάς ( EPA/CAROLINE BLUMBERG)


    Στον τελικό του Roland-Garros θα βρεθεί το απόγευμα της Κυριακής ο  Στέφανος Τσιτσιπά, ο οποίος με τη νίκη του επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον ημιτελικό της Παρασκευής κατάφερε να γίνει ο πρώτος τενίστας από την Ελλάδα που θα διεκδικήσει τίτλο σε Grand Slam.

    O 22χρονος τεννίστας θα αντιμετωπίσει τον μεγάλο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει του σπεσιαλίστα των χωμάτινων επιφανειών, Ράφα Ναδάλ με 3-1, σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό που καταγράφηκε ως ένα από τα καλύτερα ματς των τελευταίων χρόνων.

    Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Στέφανος Τσιτσιπας είχε επικρατήσει με 3-2 του Γερμανού Ζβέρεφ, σε ένα παιχνίδι που διήρκησε 3 ώρες και 17 λεπτά με τον Έλληνα τενίστα να ξεκινά ιδανικά και να προηγείται στα δύο πρώτα σετ (6-3, 6-3) και τον Ζβέρεφ να αντιδρά ισοφαρίζοντας σε 2-2 (4-6, 4-6 )και να οδηγεί το παιχνίδι στο 5ο σετ. Εκεί ο Τσιτσιπάς επέστρεψε, εκμεταλλεύθηκε τα λάθη του Σβέρεφ, κατάφερε ένα γρήγορο μπρέικ και έφτασε τελικά στη νίκη με 6-3 και την πολυπόθητη πρόκριση.

    «Αν σκεφτώ τις ρίζες μου, από που έχω έρθει, από ένα μικρό μέρος της Αθήνας, ήταν όνειρό μου να παίξω κάποια στιγμή στα γήπεδα του Roland Garros. Δεν είχα ονειρευτεί, ότι θα μπορούσα να παίξω σε έναν τελικό.», ανέφερε λίγο μετά τη νίκη του συγκινημένος ο  Στέφανος Τσιτσιπας, ο οποίος υποσχέθηκε πως θα κάνει τα πάντα για να φτάσει ως το τέλος

    «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον εαυτό μου και έχω δείξει πειθαρχία μέχρι τώρα. Και έχω τώρα τον τελικό, που είναι κάτι συναρπαστικό και ανυπομονώ να αφήσω όλο το σώμα μου στο court», ανέφερε.

    «Ήταν δύσκολο ματς, γεμάτο συναισθήματα, με τόσες πολλές φάσεις για μένα. Στο τέλος ήταν μεγάλη ανακούφιση που κατάφερα να το κλείσω με τόσο καλό τρόπο. Ήταν εξαντλητικό. Ήταν δύσκολο να χειριστώ όλα αυτά τα πράγματα, να τα βάλω όλα μαζί. Κατάφερα να κλείσω το ματς όταν έπρεπε. Είμαι περήφανος, μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω, να παίζω σε αυτό το στάδιο. Είμαι ευγνώμων για κάθε ματς που μπορώ να παίζω. Είμαι ευλογημένος που έχω την ευκαιρία να παίζω ενάντια στους καλύτερους και να δοκιμάζω τον εαυτό μου, κάτι που πάντα ονειρευόμουν και ευχόμουν να συμβεί κάποια μέρα», ανέφερε.  «Προσπαθούσα να έχω καλή σχέση με τον εαυτό μου, να “σπρώξω” για να συμβεί κάτι καλό. Ήξερα ότι δεν είχα τελειώσει, ότι είχα περισσότερα να δώσω. Έπαιζα καλύτερα, απλά έπρεπε να συγκεντρωθώ».

    «Το Roland Garros είναι ένα ιστορικό τουρνουά, το έβλεπα από τότε που ήμουν μικρός. Ήταν το αγαπημένο τουρνουά του προπονητή μου (Γιώργος Σπηλιόπουλος), μεγάλωσα μαζί του. Πάντα παρακολουθούσα αυτή τη διοργάνωση. Πιο πολύ συγκινήθηκα διότι κατάφερα να βάλω τον εαυτό μου σε αυτή τη θέση, συγκινήθηκα για εκείνον. Είμαι σίγουρος ότι είναι περήφανος για μένα. Αυτό, όμως, ήταν το πρώτο βήμα, δεν έχω το έχω τελειώσει ακόμα», πρόσθεσε.

    Από την πλευρά του ο Νόβακ Τζόκοβιτς, νικητής του δεύτερου ημιτελικού, ανέφερε για την επικείμενη μάχη του με τον Έλληνα τενίστα, τον οποίο είχε νικήσει στον περσινό ημιτελικό του Roland-Garros.

    «Δεν είμαι ο πιο φρέσκος τύπος τώρα προφανώς, αλλά έχω παραπάνω από μια ημέρα για να επανέλθω. Άξιζα μετά από αυτή τη νίκη να συνέλθω. Τώρα μένει απλά να ξεκουραστώ και να είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω έναν τύπο (σ.σ. Τσιτσιπά) που είναι σε πολύ καλή φόρμα. Οι ικανότητές μου στο να αναρρώνω είναι πολύ καλές και ο φυσιοθεραπευτής μου θα με βοηθήσει να μείνω σε φόρμα. Θα τα πάρω τα πράγματα σιγά σιγά. Ξέρω τι πρέπει να κάνω. Ο Τσιτσιπάς δεν θέλει να σταματήσει εδώ. Ηγείται στην κατάταξη για τη φετινή σεζόν. Το χώμα είναι η καλύτερη επιφάνειά του. Ήταν ένας επικός ημιτελικός πέρυσι. Θα χρειαστώ δύναμη».



    ΣΧΟΛΙΑ