• Οικονομία

    Συντάξεις Νοεμβρίου – αναδρομικά: Δεν πιστώθηκαν λόγω διατραπεζικού προβλήματος

    Ώρα μηδέν για τα αναδρομικά 2,5 δις ευρώ σε συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα – Ποιοι θα λάβουν από 800 έως 3.000 ευρώ


    Με μικρή καθυστέρηση θα δουν τις συντάξεις Νοεμβρίου και τα αναδρομικά ποσά οι συνταξιούχοι του πρ. ΙΚΑ, των τραπεζών και του ΟΤΕ που το ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε ζυγό αριθμό 0,2,4,6,8, λόγω τεχνικού προβλήματος των τραπεζών.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Ένωση Τραπεζών λόγω της ύπαρξης τεχνικού προβλήματος στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET2, δεν είναι εφικτή προς το παρόν, η διατραπεζική μεταφορά κεφαλαίων. Ως αποτέλεσμα του προβλήματος αυτού δεν είναι δυνατόν να γίνουν μεταφορές κεφαλαίων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ. Η διόρθωση του πανευρωπαϊκού αυτού τεχνικού προβλήματος αναμένεται να γίνει σύντομα.

    Αμέσως μετά την επίλυση του προβλήματος θα γίνει και η καταβολή των συντάξεων, καθώς όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι από το υπουργείο Εργασίας έχει δοθεί εντολή να πιστωθούν τα χρήματα, τα οποία θα ήταν διαθέσιμα από χθες το απόγευμα. Ωστόσο, λόγω του τεχνικού προβλήματος κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Η πληρωμή για τις συντάξεις Νοεμβρίου και τα αναδρομικά των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8 θα ολοκληρωθεί το αργότερο την Δευτέρα.

    Η καταβολή αναδρομικών και συντάξεων θα συνεχιστεί και την Τρίτη 27 Οκτωβρίου ημέρα αποπληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ). Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από την Δευτέρα το απόγευμα.

    Και στις 29 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές  συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ , τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ. Η πίστωση στους λογαριασμούς θα γίνει την Τρίτη 27 Οκτωβρίου το απόγευμα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ