• Top Stories

    Άδωνις… μαινόμενος: “Λέτε να μην ξέρω αν τα παίρνει ο Τσίπρας” (video)

    • NewsRoom
    άδωνις Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης. Αντιπρόεδρος ΝΔ


    Την οργή του Άδ. Γεωργιάδη συνεχίζει να προκαλεί η παραπομπή του στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis, δύο μέρες μετά την ομιλία του για τις κατηγορίες εις βάρος του στην Βουλή.

    Ο κος Γεωργιάδης εξαπέλυσε νέο δριμύ “κατηγορώ” κατά του πρωθυπουργού, αποκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα «διεφθαρμένο». Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε πως θα καταθέσει μαρτυρίες προσώπων που του είχαν γίνει, από την περίοδο ακόμα που ήταν υπουργός Υγείας, και οι οποίες ενέπλεκαν τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε υποθέσεις χρηματισμού από φαρμακοβιομήχανους, με σκοπό να υποστηρίξουν τις θέσεις τους. Όπως είπε, θα συνδέσει τις μαρτυρίες με συγκεκριμένες υπουργικές αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα στη συνέχεια.

    «Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας; Θα τα δείτε στην επιτροπή όταν θα πάω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Στην Προκαταρτική εγώ θα καταθέσω ενόρκως για το ποιοι φαρμακοβιομήχανοι ενίσχυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως δεν θα επιτρέψει «σε ένα παλιόπαιδο που πήρε την εξουσία με κατάληψη και ψέματα» να παίζει με την τιμή και την υπόληψή του. «Ο εκπρόσωπος των φαρμακοβιομηχάνων στη Βουλή ήταν ο κ. Τσίπρας. Αν το έκανε δωρεά ή αν τα έπαιρνε, θα το δούμε στην πορεία» είπε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας: «Έχω ανθρώπους που μου το είπαν και έχω πράξεις πολιτικές του Τσίπρα, όπου συμπίπταν με αυτά που λέγανε οι άνθρωποι, έχω καλύτερα στοιχεία από τους κουκουλοφόρους».

    «Θα τους γδάρω, δεν θα μου γλιτώσει κανένας από αυτούς, ο Τσίπρας πρώτος απ’ όλους. Ο άθλιος και αχρείος, αυτός που το έστησε. Ο Τσίπρας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη λογοδοτήσει γι’ αυτό που έκανε. Ούτε μια στο εκατομμύριο, δεν έχει καταλάβει που έμπλεξε. Ειδικά ο Τσίπρας που είναι διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι. Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας; Θα τα δείτε στην επιτροπή όταν θα πάω», σχολίασε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του Αlpha ο βουλευτής της ΝΔ.

    Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

    Μετά τις βαριές κατηγορίες που εξαπέλυσε ο αντιπροέδρος της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε σε μια μανιασμένη αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για “αλητεία” από πλευράς της αντιπολίτευσης, ενώ αναρωτιέται τι στάση θα κρατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά μ,ε το γεγονός. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατάφερε να ξεπεράσει σε κακοήθεια και χυδαιότητα τον χειρότερο εαυτό του». Αν δεν ήταν αντιπρόεδρος της Ν.Δ., θα άξιζε απλώς την περιφρόνησή μας. Επειδή, όμως, έχει θεσμικό ρόλο στην αξιωματική αντιπολίτευση, αναρωτιόμαστε τι θέση παίρνει ο κ. Μητσοτάκης για τη μετατροπή της πολιτικής σε αλητεία»

    Στο μεταξύ, οι χαρακτηρισμοί του κ. Γεωργιάδη έφεραν και την άμεση αντίδραση των κυβερνητικών πηγών, ανταπαντώντας: “Η παραφροσύνη του κ. Γεωργιάδη κραυγάζει πανικό, αν όχι ενοχή, όσο προχωρά η διερεύνηση του σκανδάλου Novartis, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τις αναφορές του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κατά του πρωθυπουργού.

    «Ίσως πρέπει να δοκιμάσει κάποιο ηρεμιστικό, δε μπορεί, θα έχει και η Novartis», σημείωσαν σε σκληρό τόνο κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

    Ανταπάντηση Γεωργιάδη

    Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε νέα απάντηση του Άδ. Γεωργιάδη ο οποίος δήλωσε μέσω Twitter: «Δύο πρώην Πρωθυπουργοί και 8 Υπουργοί διασύρονται με «πιθανόν» «άκουσα» κλπ δεν κατάλαβα γιατί ο κ. Τσιπρας θέλει να εξαιρείται ειδικά αυτός από τις φήμες. Όσα έχω ακούσει για αυτόν θα κατατεθούν ενόρκως από μένα στην Επιτροπή και η Δικαιοσύνη θα δράσει».

    Λίγο αργότερα, ο Γεωργιάδης μιλώντας στο RealFm δήλωσε τα εξής για το θέμα:

    “Ο κος πρωθυπουργός και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν προχθές να γίνει προκαταρκτική επιτροπή για δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ υπουργούς. Τα μόνα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους ήταν «φήμες» «πιθανόν» «νομίζω». Εκτός αν έχετε δει κανένα άλλο και δεν το ήξερα. Δηλαδή αυτά τα στοιχεία που είναι επαρκή για τον Σαμαρά, για τον Πικραμμένο και άλλους 8 από κάτω, για κάποιο λόγο δεν μπορούμε να λέμε το ίδιο για τον Τσίπρα; Γιατί τι είναι ο Τσίπρας; Άγιος;

    Αφού ο  κύριος Τσίπρας θεωρεί αυτά αρκετά για την έναρξη ποινικής δίωξης κατά δύο πρωθυπουργών από εδώ και εμπρός για να είμαστε συνεννοημένοι, έχει στην Ελλάδα θεσμοθετηθεί από τον κύριο Τσίπρα, ότι το άκουσα, είδα και είναι πιθανό είναι αρκετά για άσκηση ποινικής δίωξης και για πρωθυπουργό.

    Το δηλώνω καθαρά. Όταν προσκληθώ σε αυτήν την επιτροπή, όλες τις φήμες όλα τα πιθανόν και όλες τις μαρτυρίες που άκουγα ως υπουργός και προσπαθούσαν να μου εξηγούσαν στο γραφείο μου, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε όλα τα μέτρα μείωσης δαπάνης και υιοθέτησε τα επιχειρήματα της φαρμακοβιομηχανίας, για να δώσουν 500 εκατ. ευρώ παραπάνω, θα τις καταθέσω ενόρκως”.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αδ. Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας κρατούσε την υπόθεση Novartis για την προεκλογική περίοδο αλλά…

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κεραυνοί Γεωργιάδη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε την τιμή σε 11 φάρμακα της Novartis έως 334%

     



    ΣΧΟΛΙΑ