• Πολιτική

    Κεραυνοί Γεωργιάδη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε την τιμή σε 11 φάρμακα της Novartis έως 334%

    • NewsRoom
    ΆΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

    Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων


    Σε έναν χειμαρρώδη λόγο εκτυλίχθηκε η ομιλία του Αδ. Γεωργιάδη στη Βουλή για την υπόθεση Novartis, η οποία έκλεισε με την κατάθεση εγγράφων. Ο ίδιος κατέθεσε στη γραμματεία της Βουλής φάκελο με πόρισμα για τον θάνατο της τετράχρονης Μελίνας το 2016 στο ΠΑΓΝΗ το οποίο όπως ανέφερε, η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου «κρατά στο συρτάρι της» για να συγκαλύψει την υπόθεση.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι μαζί με την γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έχουν στήσει όλη την υπόθεση.

    Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι «Ο χαμηλότερος τζίρος της εταιρείας Novartis την τελευταία 15ετία είναι επί δικής μου θητείας».

    Ενώ όπως υποστήριξε «Το 2009 ο τζίρος της Νοβάρτις ήταν 440 εκατ. ευρώ. Το 2012 ο τζίρος της εταιρείας ήταν 410 εκατ. ευρώ. Το 2013 ο τζίρος της Νοβάρτις ήταν 381 εκατ. ευρώ. Το 2014 -που εφαρμόστηκαν οι ρυθμίσεις που έγιναν επί δικής μου υπουργίας- ο τζίρος της εταιρείας ήταν 337 εκατ. ευρώ και σήμερα, τρέχει με 470 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης παρουσιάζοντας συγκριτικά στοιχεία που διάβαζε από έναν μεγάλο πίνακα.

    Ο κος Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον ρώτησε χαρακτηριστικά: «Κύριε υπουργέ, σας θεωρώ έντιμο άνθρωπο. Πείτε μου, απαντήστε, ο υπουργός κανονίζει τις τιμές»;

    Και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι 11 φάρμακα της Novartis έχουν αυξηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ως 334%.

    «Έβαζε ο υπουργός τα φάρμακα; Υπήρχε μια επιτροπή τιμών στο υπουργείο και μετά μια δεύτερη επιτροπή και μετά μια τρίτη επιτροπή, συνολικά 33 άτομα έπρεπε να υπογράψει πριν υπογράψει ο υπουργός. Δηλαδή εγώ, τον πρώτο μήνα που έγινα υπουργός, έπιασα 33 άτομα και τους είπα τι να κάνουν;» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Με κατηγορούν ότι πήρα 2 εκατ. ευρώ και βάλανε μέσα και τη γραμματέα μου για να μπαίνουν στο σπίτι της να της κάνουν bullying. Αυτό είναι άνω ποταμών».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αδ. Γεωργιάδης: Παρέδωσε στη Βουλή το πόρισμα για τον θάνατο της τετράχρονης Μελίνας στην Κρήτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένταση μεταξύ Παναγιώτη Λαφαζάνη και αστυνομίας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανεκδιήγητος ο Πολάκης: Κορόιδευε τον Πικραμμένο όταν ήταν στο βήμα (Video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ