• Top Stories

    Ποινική διώξη για Αν. Βγενόπουλο και Αγγ.Φράγκου – Τι απαντά ο επιχειρηματίας

    • NewsRoom
    Τράπερ


    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου, 14 στελεχών της τράπεζας Marfin αλλά και της Αγγελικής Φράγκου ασκήθηκε για την υπόθεση MIG για απιστία, απάτη και ξέπλυμα. Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας Α.Βγενόπουλος “διαρρηγνύει τα ιμάτια” δηλώνοντας ευθέως ότι “δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη”.

    Η δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς σχετικά με δάνειο περίπου 200 εκατομμυρίων το οποίο δόθηκε – κατά τη δίωξη- χωρίς εξασφαλίσεις στην επενδυτική εταιρία “IRF” συμφερόντων της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου. Σημειώνεται ότι στην κα Φράγκου ασκήθηκε διώξη για ηθική αυτουργία στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    Η δίωξη ασκήθηκε μετά από έρευνα που διενεργήθηκε με εντολή της εισαγγελέα διαφθοράς Ελένης Ράικου, από τους εισαγγελείς, Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιάννη Δραγάτση και αφορά δάνειο που άρχισε να χορηγείται (75 εκατομμύρια) το 2006 και με τις αναχρηματοδοτήσεις έφτασε τα 200 εκατομμύρια.

    Υπενθυμίζεται ότι προκαταρκτική εξέταση των υποθέσεων κατά της MIG, της Marfin Egnatia Bank και των εκπροσώπων της, είχε ανοίξει τον Ιούνιο του 2010,  και η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών έθεσε τις σχετικές υποθέσεις στο αρχείο, αφού τότε δεν προέκυψε τέλεση αξιοποίνων πράξεων.

    Κυβερνητικοί και νομικοί  κύκλοι θεωρούν ότι μετά τη σημερινή εξέλιξη “τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας της κυρίας Γεωργία Τσατάνη που είχε αρχειοθετήσει την υπόθεση”.

    Η απάντηση του Ανδρέα Βγενόπουλου:

    “Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων και κατ΄εμού, δεν είναι σύννομη και προκαλεί απορία. Η υπόθεση είχε τεθεί, όπως είναι γνωστό, στο αρχείο μετά από πολύχρονη προκαταρκτική εξέταση με πλήρως αιτιολογημένη διάταξη της αρμόδιας εισαγγελέως.

    Γι’ αυτό η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση. Ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν όμως, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κλήθηκα ποτέ για να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου.

    Υπό τα δεδομένα αυτά η ποινική μου δίωξη θα ελεγχθεί για τη νομιμότητά της και δικαιολογεί δυσπιστία για την ευθυκρισία και την αμεροληψία όσων την αποφάσισαν. Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/dimos-mantzounis-kinisi-mat-apo-tin-alpha-bank-sta-kokkina-dania/79933



    ΣΧΟΛΙΑ