• Top Stories

    Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε


    Καλημέρα σας. Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε:

    -Tα “κόκκινα” δάνεια και οι τραπεζικές διοικήσεις είναι τα δύο θέματα στην ατζέντα των τεχνικών κλιμακίων που πιάνουν δουλειά τις επόμενες ώρες. Και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η έμφαση δίνεται πλέον στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Πηγή αναφέρει πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, θα επαναφέρει στο τραπέζι προς συζήτηση -και θέλει να πάρει το ok από τους δανειστές- τη δημιουργία bad bank με τη συμμετοχή του δημοσίου αλλά και ιδιωτικών κεφαλαίων.

    -Με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να εκφράζει αισιοδοξία ότι έως την Παρασκευή θα έχει βρεθεί κοινός τόπος αναφορικά με τα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν το εποπτικό συμβούλιο του νέου υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση διάρκειας περίπου δυο ωρών με τους εκπροσώπους των δανειστών. Στο τραπέζι έπεσαν σύμφωνα με πληροφορίες τόσο προτάσεις από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά των δανειστών χωρίς να υπάρξει σήμερα συμφωνία, αν και όπως είπε ο Ευ. Τσακαλώτος «είμαστε κοντά».

    -Ο κύκλος της ύφεσης έχει πλέον κλείσει, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με τίτλο «Τα Βήματα του Επιχειρείν». Ο κ. Σταθάκης περιέγραψε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για βιώσιμη ανάπτυξη, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και την καινοτομία ως κεντρικά στοιχεία στον παραγωγικό μετασχηματισμό που επιδιώκεται.

    -Τη διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής σε σχέση με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το νέο εργασιακό ζήτησε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η μέχρι τώρα εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου που εισήγαγε ο ίδιος και ψήφισε η κυβέρνηση τον περασμένο Μάιο έχει προκαλέσει μεγάλη κοινωνική αναστάτωση λόγω των περικοπών που φέρνει ήδη από φέτος στο 35% των συνταξιούχων και όχι στο 5-10% όπως υποστήριξε  ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της δικής του συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

    -Στις υπόλοιπες οικονομικές ειδήσεις, ο διεθνής επενδυτικός οίκος Jefferies ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια 5,5 δισ. δολ. μπορεί να εκπέμπει “SOS” για αρκετές αγορές, όμως εκπλήσσει ευχάριστα η σύσταση του για τις ελληνικές μετοχές! Στη λίστα που περιλαμβάνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών του για την πορεία των διεθνών αγορών, χαρακτηρίζει το ελληνικό χρηματιστήριο συγκρατημένα “bullish”, κάτι που σημαίνει ότι η πορεία των ελληνικών μετοχών θα έχει ανοδική πορεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/h-lori-keza-anakrini-mes-to-diko-tis-tropo-ton-kosta-mpakogianni/73587



    ΣΧΟΛΙΑ