• Top Stories

    Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε


    Καλημέρα σας. Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε:

    -Οι τράπεζες, οι κατασκευές, το εμπόριο, η γεωργία, αλλά και τα φορολογικά έσοδα του κράτους που συνδέονται με αυτές τις δραστηριότητες είναι οι μεγάλοι “χαμένοι” της ύφεσης στην οποία παραμένει βυθισμένη η  ελληνική οικονομία επί έναν και πλέον χρόνο. 

    -Έντονο εκνευρισμό στην επενδυτική αγορά, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρωζώνης, έχει προκαλέσει το περιβάλλον των ιδιαίτερα χαμηλών (έως και αρνητικών) επιτοκίων που έχει διαμορφωθεί στη Γηραιά Ήπειρο, ιδίως αν συνεκτιμηθεί ότι η κατάσταση αυτή προβλέπεται να συνεχιστεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

    -Για νέες σκληρές διαπραγματεύσεις και δύσκολη αξιολόγηση που μπορεί να φέρει ακόμα και νέες εκλογές στην Ελλάδα κάνει λόγο η BofA σε έκθεσή της για την Ελλάδα. Εκτός από τις διαφορές μεταξύ των δανειστών, ο οίκος τονίζει ότι και στο εσωτερικό, η αξιολόγηση θα είναι δύσκολη, καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία παραμένει ισχνή και υπάρχουν κάποια αμφιλεγόμενα μέτρα που θα πρέπει να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. 

    -Άσχημές ειδήσεις από τη UBS καθώς o ελβετικός κολοσσός προειδοποιεί πως το ρίσκο για ένα μεγάλο κραχ στις μετοχές αυξάνεται επικίνδυνα. Η εποχή του φτηνού χρέους και της υπέρ του δέοντος ρευστότητας φαίνεται πως έχει περάσει ανεπιστρεπτί, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η ομάδα αναλυτών από τη UBS, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολη τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ρευστό για να ενισχυθούν τα εταιρικά κέρδη.

    -Και βέβαια το κυριότερο θέμα των ημερών δεν είναι άλλο από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9 το πρωί της Τρίτης, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η διαδικασία συνεχίζεται ομαλά. Οι ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, διαψεύδουν ότι υπάρχουν «πληροφορίες» και διαρροές”, τονίζοντας ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της ΓΓΕΕ γνωρίζει την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/giannis-alafouzos-kosta-min-girisis-choris-tin-adia/70416



    ΣΧΟΛΙΑ