• Top Stories

    Με ποιες άλλες υποθέσεις συνδέει τον 29χρονο τρομοκράτη η ΕΛΑΣ

    • NewsRoom
    Παπαδήμος


    Σε σημαντικές υποθέσεις που απασχόλησαν την Αστυνομία φαίνεται πως συμμετείχε ο 29χρονος που συνελήφθη για την αποστολή του εκρηκτικού δέματος στον Λουκά Παπαδήμο.

    Πέρα από το γεγονός ότι το DNA του εντοπίστηκε και στο «τρομοδέμα» που εστάλη στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο 29χρονος φαίνεται πως συμμετείχε μαζί με την Πόλα Ρούπα στο σχέδιο για την απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού του Νίκου Μαζιώτη και μελών των Πυρήνων της Φωτιάς. Οι πληροφορίες που βγαίνουν από την Αστυνομία, μάλιστα, αναφέρουν ότι η Ρούπα είχε εφοδιάσει τον νεαρό με τα πλαστά στοιχεία που χρησιμοποίησε για να ενοικιάσει την γιάφκα στην οδό Αλκαμένους όπου και συνελήφθη.

    Παράλληλα, οι αστυνομικοί εξετάζουν αν συνδέεται και με την βόμβα που εξερράγη στις 13 Οκτωβρίου του 2016 έξω από το σπίτι της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Τσατάνη, αλλά και με την έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στις 24 Νοεμβρίου του 2015 την οποία ανέλαβε η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

    Στις 10 το πρωί της Κυριακής, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον ανακριτή κατά της τρομοκρατίας. Γύρω στις 12 το μεσημέρι, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να του ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη σχετικά με τα όπλα και τα άλλα ευρήματα της αστυνομίας.

    Η στάση του είναι μέχρι στιγμής αρνητική και ο συνήγορός του Φρ. Ραγκούσης θα περιμένει να ενημερωθεί για τη δικογραφία και στη συνέχεια να τοποθετηθεί επί της κατηγορίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αντιτρομοκρατική: Όπλα, εκρηκτικά και έτοιμοι τρομοφάκελοι βρέθηκαν στο σπίτι του 29χρονου



    ΣΧΟΛΙΑ