• Top Stories

    Κακουργιοδικείο Αθήνας: Αθώα δήλωσε η πρώην σύζυγος

    Πτώμα ναυτικού


    Σοκαριστικές καταθέσεις στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας από τους ανθρώπους που ανακάλυψαν νεκρό, μέσα σε ένα καταψύκτη, τον συνταξιούχο ναυτικό. Η πρώην σύζυγος του θύματος αρνείται ότι εκείνη σκότωσε τον 63χρονο ενώ η φίλη της που αρχικά είχε δώσει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, τώρα ανακαλεί τα πάντα και δηλώνει κι εκείνη αθώα.

    Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται η 50χρονη πρώην σύζυγος Ανέλια Αλεξάνδροβα, μια συμπατριώτισσα της που κατηγορείται ότι βρήκε τους πληρωμένους εκτελεστές κι ένας νεαρός που μετέφερε τον καταψύκτη στο σπίτι της Καλλιθέας. Εκεί μέσα εντοπίστηκε, τον Ιανουάριο του 2016, το άψυχο σώμα του 63χρονου, ακριβώς ένα χρόνο μετά την εξαφάνισή του.

    «Όταν ανοίξαμε τον καταψύκτη εγώ έχασα τον κόσμο . Ανοίξαμε και κλείσαμε το καπάκι . Είδαμε έναν παγωμένο άνθρωπο. Ήταν κουλουριασμένος και φαινόταν η πλάτη του», κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος. Όπως είπε, η Βουλγάρα ενοικιάστρια εξακολουθούσε να πληρώνει κανονικά το ενοίκιο και τους λογαριασμούς του σπιτιού μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

    Ο ιδιοκτήτης είχε επικοινωνήσει με την 50χρονη για να της πει ότι ένας γείτονας τον ενημέρωσε ότι στον όροφο υπήρχε μια άσχημη μυρωδιά και πετούσαν μυγάκια έξω από την πόρτα του διαμερίσματος. Εκείνη του απάντησε ότι κάτι είχε ξεχάσει το παιδί της έξω από το ψυγείο.

    «Τον παντρεύτηκε για τα λεφτά του»

    Ο αδελφός του θύματος υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι η Βουλγάρα παντρεύτηκε τον αδελφό της για να αποκτήσει μια καλύτερη ζωή. Κατά τον μάρτυρα, η συμπεριφορά της γυναίκας άλλαξε όταν γεννήθηκε το παιδί και αναφέρθηκε στις προσπάθειες της να φύγει από την Ελλάδα παίρνοντας μαζί της και μεγάλα χρηματικά ποσά.

    « Το μεγαλύτερο θύμα είναι το παιδί. Ο πατέρας του είναι δολοφονημένος και η μητέρα του στη φυλακή . Όλα τα έκανε η κατηγορούμενη για εκδίκηση και για να αρπάξει την περιουσία . Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο της», είπε χαρακτηριστικά.

    Ο μάρτυρας συμφώνησε με το αίτημα της υπεράσπισης να καταθέσει ως μάρτυρας ο 14χρονος γιος του ζευγαριού, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού την ώρα του εγκλήματος. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει.

    Το ασύλληπτο έγκλημα

    Παραμονή ή ανήμερα Πρωτοχρονιάς του 2015 διαπράχθηκε το έγκλημα. Το θύμα δεν εμφανίστηκε στο γιορτινό τραπέζι ενός φίλου του και η ξαφνική απουσία του, δίχως να δώσει κανένα σημείο ζωής, κινητοποίησε τους δικού του ανθρώπους.

    Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η πρώην σύζυγος του 63χρονου ναυτικού τον περίμενε στο διαμέρισμα της, στην οδό Ευαγγελιστρίας, στην Καλλιθέα. Μαζί της φέρονται να ήταν η 27χρονη συμπατριώτισσα και φίλη της Γιορντάνκα Στοίτσεβα (επίσης κατηγορούμενη σε αυτή τη δίκη) και τρεις πληρωμένοι δολοφόνοι (έχει ταυτοποιηθεί μόνο ο ένας. Πρόκειται για έναν 29χρονο Βούλγαρο που παραμένει ασύλληπτος).

    Ο 63χρονος φέρεται να δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι. Οι δράστες τον έδεσαν χειροπόδαρα. Ισως, να του έδωσαν αλκοόλ με υπνωτικές ουσίες, με αποτέλεσμα να πέσει σε λήθαργο. Του κάλυψαν το κεφάλι με πανί και το τύλιξαν με μονωτική ταινία. Ο θάνατος του ήταν ασφυκτικός.

    Η εξαφάνιση του δηλώθηκε δυο εβδομάδες μετά. Αν και το αυτοκίνητο του βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην οδό Ευαγγελιστρίας, η αστυνομία δεν ερεύνησε ποτέ το σπίτι της πρώην συζύγου του που βρισκόταν λίγα μέτρα μακρύτερα.

    Ακριβώς ένα χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 2016, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος όπου διέμενε η 50χρονη Βουλγάρα, πήγε στο σπίτι του με δύο δικαστικούς επιμελητές, Βρήκε στο σαλόνι έναν καταψύκτη και μέσα την παγωμένη σωρό του 63χρονου.

    Πέντε μήνες μετά η 50χρονη πρώην σύζυγος συνελήφθη στα σύνορα Βουλγαρίας-Ρουμανίας. Το πρώην ζευγάρι βρισκόταν σε πολύχρονη δικαστική αντιπαράθεση για την επιμέλεια του παιδιού. Στο παρελθόν μάλιστα η γυναίκα είχε φύγει κρυφά για την πατρίδα της, παίρνοντας μαζί –εν αγνοία του πατέρα- και τον ανήλικο γιο τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνελήφθη η Βουλγάρα που σκότωσε και έβαλε το πτώμα του ναυτικού άνδρα της στον καταψύκτη (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σητεία: Η 38χρονη Βουλγάρα εκανε σεξ με τον άνδρα της και μετά έστειλε το sms στον εραστή της να τον σκοτώσει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Σοκ από το νέο video από τον άγριο ξυλοδαρμό οπαδού στον αγώνα της Εθνικής με το Γιβραλτάρ



    ΣΧΟΛΙΑ