• Top Stories

    Η δίκη για το ασύλληπτο έγκλημα: Τι θα πει η Βουλγάρα για τον πρώην σύζυγο που βρέθηκε νεκρός σε καταψύκτη

    Πτώμα ναυτικού


    Ένα έγκλημα, βγαλμένο από σενάριο χιτσκοκικής ταινίας, αναβιώνει από σήμερα στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας. Στο εδώλιο, μία 50χρονη Βουλγάρα. Κατηγορείται ότι ανέθεσε σε τρεις συμπατριώτες της το συμβόλαιο θανάτου του πρώην συζύγου και πατέρα του ανήλικου γιου της.

    Το σχέδιο εξόντωσης είχε έναν ασύλληπτο επίλογο: οι δράστες τοποθέτησαν το άψυχο σώμα του 63χρονου συνταξιούχου ναυτικού σε έναν… καταψύκτη. Αλλά δεν τον έκρυψαν, δεν τον πέταξαν, δεν προσπάθησαν να εξαφανίσουν κάθε ίχνος. Άφησαν τον καταψύκτη στο σαλόνι του σπιτιού της πρώην συζύγου. Τον ανακάλυψε, μαζί με το μακάβριο περιεχόμενο του, έναν ολόκληρο χρόνο μετά το έγκλημα, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος.

    Ουδείς μέχρι τώρα γνωρίζει τι θα υποστηρίξει η σύζυγος του ναυτικού Ανέλια Αλεξάνδροβα. Δεν έχει απολογηθεί στις ανακριτικές αρχές καθώς παρέμενε μέχρι πριν από μερικούς μήνες, εξαφανισμένη και καταζητούμενη. Σε λίγη ώρα, στην έναρξη της δίκης της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, θα ακουστεί για πρώτη φορά η υπερασπιστική γραμμή της.

    Το ασύλληπτο έγκλημα

    Παραμονή ή ανήμερα Πρωτοχρονιάς του 2015 διαπράχθηκε το έγκλημα. Το θύμα δεν εμφανίστηκε στο γιορτινό τραπέζι ενός φίλου του και η ξαφνική απουσία του, δίχως να δώσει κανένα σημείο ζωής, κινητοποίησε τους δικού του ανθρώπους.

    Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η πρώην σύζυγος του 63χρονου ναυτικού τον περίμενε στο διαμέρισμα της, στην οδό Ευαγγελιστρίας, στην Καλλιθέα. Μαζί της φέρονται να ήταν η 27χρονη συμπατριώτισσα και φίλη της Γιορντάνκα Στοίτσεβα (επίσης κατηγορούμενη σε αυτή τη δίκη) και τρεις πληρωμένοι δολοφόνοι (έχει ταυτοποιηθεί μόνο ο ένας. Πρόκειται για έναν 29χρονο Βούλγαρο που παραμένει ασύλληπτος).

    Ο 63χρονος φέρεται να δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι. Οι δράστες τον έδεσαν χειροπόδαρα. Ισως, να του έδωσαν αλκοόλ με υπνωτικές ουσίες, με αποτέλεσμα να πέσει σε λήθαργο. Του κάλυψαν το κεφάλι με πανί και το τύλιξαν με μονωτική ταινία. Ο θάνατος του ήταν ασφυκτικός.

    Η εξαφάνιση του δηλώθηκε δυο εβδομάδες μετά. Αν και το αυτοκίνητο του βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην οδό Ευαγγελιστρίας, η αστυνομία δεν ερεύνησε ποτέ το σπίτι της πρώην συζύγου του που βρισκόταν λίγα μέτρα μακρύτερα.

    Ακριβώς ένα χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 2016, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος όπου διέμενε η 50χρονη Βουλγάρα, πήγε με έναν δικαστικό επιμελητή για να μπει στο ακίνητο του καθώς είχε πάψει να εισπράττει τα ενοίκια του. Στο σαλόνι βρισκόταν ο καταψύκτης, ο οποίος ήταν ακόμα σε λειτουργία. Το θέαμα που αντίκρισαν ανοίγοντας τον, ήταν σοκαριστικό. Το παγωμένο σώμα αναγνωρίστηκε ότι ήταν ο αγνοούμενος συνταξιούχος ναυτικός.

    Πέντε μήνες μετά η 50χρονη πρώην σύζυγος συνελήφθη στα σύνορα Βουλγαρίας-Ρουμανίας. Το πρώην ζευγάρι βρισκόταν σε πολύχρονη δικαστική αντιπαράθεση για την επιμέλεια του παιδιού. Στο παρελθόν μάλιστα η γυναίκα είχε φύγει κρυφά για την πατρίδα της, παίρνοντας μαζί –εν αγνοία του πατέρα- και τον ανήλικο γιο τους.

    Η ανατριχιαστική ομολογία

    Η 27χρονη συγκατηγορούμενη της Βουλγάρας έδωσε μία ανατριχιαστική περιγραφή των συνθηκών του εγκλήματος, αμέσως μόλις συνελήφθη. Στην αστυνομία υποστήριξε πως είχε βοηθήσει την 50χρονη να βρει τους εκτελεστές.

    Είχε πει: «Η φίλη μου έλεγε ότι ήθελε να τον σκοτώσει, αλλά εγώ δεν την πίστεψα, γιατί νόμιζα πως τα έλεγε πάνω στα νεύρα της. Πίστεψα ότι ήθελε να τον τρομάξει. Μου είχε πει πως ήθελε να τον σκοτώσει γιατί της είχε πειράξει σεξουαλικά το παιδί.»

    Κατά την 27χρονη, η πρώην σύζυγος θα πλήρωνε με 14.000 ευρώ τους δολοφόνους. Υποστήριξε μάλιστα ότι ήταν μάρτυρας τη στιγμή της δολοφονίας: «Άκουσα από μέσα να τον χτυπάνε. Ήταν πια αργά για να φύγω, νόμιζα ότι θα τον τρόμαζαν λίγο. Αφού τον χτύπησαν μετά είχε ησυχία. Μπήκα στο σπίτι μετά από λίγη ώρα και ήμουν πολύ φοβισμένη. Δεν ξέρω να σας πω ποιος τον χτύπησε, δεν ήμουν μέσα. Μόλις με είδε η 49χρονη μου είπε να πάω μαζί της στο δωμάτιο και εκεί μου έδειξε έναν άνδρα που του είχαν δέσει τα χέρια και τα πόδια, με κάτι σαν ταινία και στο κεφάλι του είχαν βάλει ένα πανί. Ο άνδρας αυτός φαινόταν να ανασαίνει και η 49χρονη τον κλωτσούσε και του έλεγε: «τα ίδια χάπια που έδινες στο παιδί μου, αυτά θα δώσω και σε σένα τώρα που έπεσες στα χέρια μου».

    Η νεαρή Βουλγάρα έχει πλέον ανακαλέσει ότι βρισκόταν στο διαμέρισμα της Καλλιθέας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνελήφθη η Βουλγάρα που σκότωσε και έβαλε το πτώμα του ναυτικού άνδρα της στον καταψύκτη (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σητεία: Η 38χρονη Βουλγάρα εκανε σεξ με τον άνδρα της και μετά έστειλε το sms στον εραστή της να τον σκοτώσει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Σοκ από το νέο video από τον άγριο ξυλοδαρμό οπαδού στον αγώνα της Εθνικής με το Γιβραλτάρ



    ΣΧΟΛΙΑ