• Top Stories

    Ηριάννα: Στο Σύνταγμα συγκεντρώνονται οι υποστηρικτές της – Σε εγρήγορση η αστυνομία

    • NewsRoom
    Σε τακτικό ανακριτή την Τετάρτη οι επτά αστυνομικοί για την καταδίωξη στο Πέραμα

    Ελληνική Αστυνομία


    Στο Σύνταγμα αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα το βράδυ στις 8 οι υποστηρικτές της Ηριάννας. Οι αλληλέγγυοι στην Ηριάννα και τον Περικλή μετά την απόφαση του Εφετείου, προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Σημειώνεται ότι πριν από δύο μήνες, όταν είχε απορριφθεί για πρώτη φορά το αίτημα αποφυλάκισης τους, είχαν ξεσπάσει σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο η Δικαιοσύνη απέρριψε για δεύτερη φορά την αίτηση της 29χρονης Ηριάννας και του 33χρονου Περικλή, κλείνοντας πίσω τους την πόρτα της φυλακής.
    Το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας δεν έκανε δεκτή την αίτηση των δύο κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και αποφάσισε να μην αναστείλει την εκτέλεση της πρωτόδικης καταδίκης τους.
    Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση
    «Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν για δεύτερη φορά οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει κατάφωρα την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
    «Το κίνημα συμπαράστασης, στη χώρα μας και το εξωτερικό, από διανοούμενους, πανεπιστημιακούς, ανθρώπους των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Αθλητισμού, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις, στέκεται στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή μέχρι τη δικαίωσή τους».
    Για το θέμα προέβη στην ακόλουθη δήλωση και ο Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής: 
    «Δεν χρειάζεται να επαναλάβω όσα είχα δηλώσει κατά την έκδοση της πρώτης απόφασης περί της αναστολής εκτέλεσης της ποινής των δύο πρωτοδίκως καταδικασθέντων. Όσα είχα αναφέρει ισχύουν. Το Δικαστήριο που εξέδωσε τη σημερινή απόφαση φέρει και το βάρος της ευθύνης της κρίσης του.
    Καλώ σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία τους πάντες αυτές τις ώρες».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στη φυλακή παραμένουν Ηριάννα – Περικλής – Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αποφυλάκισης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε 3 χρόνια μειώθηκε η ποινή του 28χρονου κατηγορούμενου για τον θάνατο της 4 μηνών ανιψιάς του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Υπ. Δικαιοσύνης: Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις φυλακές – Τι καταγγέλλουν οι σωφρονιστικοί

     



    ΣΧΟΛΙΑ