ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ιράν: Νέες φοιτητικές, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις οργανώθηκαν στην Τεχεράνη και αλλού, με την έναρξη του νέου εξαμήνου
Οι κτηνοτρόφοι της Μυτιλήνης κατέλαβαν το λιμάνι του νησιού πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις και πορείες, λόγω του αφθώδους πυρετού.
Ειδικότερα, κατέλαβαν τη χερσαία ζώνη του επιβατικού λιμανιού της Μυτιλήνης, προσεγγίζοντας με τα αυτοκίνητά τους τον καταπέλτη του πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» όπου, από μία ώρα πριν, βρίσκονταν και άλλοι κτηνοτρόφοι.
Οι διαδηλωτές πέταξαν ποσότητες γάλακτος στο χερσαίο τμήμα του λιμανιού, που κατέληξε στη θάλασσα.
Αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου πέταξαν ζωοτροφές ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Στη συνέχεια κινήθηκαν μέσω της αγοράς της Μυτιλήνης προς την είσοδο του λιμανιού, όπου απέκλεισαν την κυκλοφορία οχημάτων, τόσο ΙΧ όσο και φορτηγών.
Λίγες ώρες αργότερα, μέρος των διαδηλωτών εισήλθε στον χώρο του λιμανιού και έφτασε μέχρι τον καταπέλτη του πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ», εμποδίζοντας την επιβίβαση επιβατών. Παραμένει ασαφές αν θα επιτραπεί η φόρτωση και αναχώρηση του πλοίου στις 6 το απόγευμα με προορισμό τη Χίο και τον Πειραιά.
Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της νόσου έχουν προκαλέσει σημαντικές οικονομικές απώλειες σε εκατοντάδες κτηνοτρόφους του νησιού, αλλά και συνολικά στην παραγωγή και διακίνηση κτηνοτροφικών και γαλακτοκομικών προϊόντων.
Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η ζημιά για την τοπική οικονομία ξεπερνά τα 9 εκατομμύρια ευρώ, καθώς περίπου 70.000 αρνιά και κατσίκια που προορίζονταν για την αγορά έμειναν αδιάθετα. Παράλληλα, τονίζουν ότι το νησί κάλυψε τις ανάγκες του Πάσχα με εισαγόμενα σφάγια. Επιπλέον, αναφέρουν σημαντικές απώλειες από την απαγόρευση εξαγωγών γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως το ΠΟΠ λαδοτύρι.
Τέλος, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και η μη αξιοποίηση μεγάλων ποσοτήτων γάλακτος, το οποίο καταλήγει να απορρίπτεται, με αρνητικές συνέπειες και για το περιβάλλον.
Διαβάστε επίσης:
Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιδού πως είναι το ρεζερβουάρ υδρογόνου
- Διακοπή ρεύματος σε Νερατζιώτισσα, Φιλοθέη και Ψυχικό – Μετά τις 21:30 η αποκατάσταση
- Τραμπ: «Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να εκμεταλλευτεί το πετρέλαιο της Βόρειας Θάλασσας»
- Prodea: Δημόσια πρόταση για να αποκτήσει 50.000 δικές της ομολογίες με αντάλλαγμα 200 μετοχές για κάθε μία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.