• Top Stories

    Κοινωνικό μέρισμα: Πού θα υποβάλετε την αίτηση και πόσα χρήματα θα λάβετε

    • NewsRoom
    εξωδικαστικός


    Πάνω από 3 νοικοκυριά με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα λάβουν το Κοινωνικό μέρισμα τον Δεκέμβριο.

    Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, 315 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για επιστροφή παράνομων παρακρατήσεων εισφορών και 360 εκατ. ευρώ θα δοθούν στη ΔΕΗ για κάλυψη του κόστους των ΥΚΩ.

    Τα χρήματα αναμένεται να δοθούν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

    Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα 2017 μέσω του Taxisnet, όπως και πέρσι, μέσα στις επόμενες ημέρες, όταν και θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα.

    Εδώ θα βρείτε την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα.

    Τα ποσά και οι δικαιούχοι

    Σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, η εισοδηματική ενίσχυση θα ανέρχεται σε 450 ευρώ για κάθε άγαμο φορολογούμενο χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ, σε 350 ευρώ για κάθε άγαμο χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα από 3.001 έως 6.000 ευρώ και σε 250 ευρώ για κάθε άγαμο χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα από 6.001 έως 9.000 ευρώ. Τα ποσά των εισοδηματικών ορίων και της εισοδηματικής ενίσχυσης θα προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος κάθε νοικοκυριού και κατά 25% για κάθε ανήλικο μέλος.

    Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο θα διαμορφώνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογενείας του, το ύψος του συνολικού ετησίου οικογενειακού εισοδήματος που δήλωσε φέτος στην Εφορία για το έτος 2016 και την αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του, η οποία καταγραφεί στο Ε9.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κοινωνικό μέρισμα: Πού θα υποβάλετε την αίτηση
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στάση εργασίας στο μετρό απόψε
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα από σήμερα για την επέτειο του Πολυτεχνείου



    ΣΧΟΛΙΑ