• Top Stories

    Eurobank: Κρίσιμη η αξιοπιστία στην άσκηση οικονομικής πολιτικής

    • NewsRoom
    Eurobank


    «Συνεχίστηκε η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο 2017», όπως εκτιμά η Eurobank, στην εβδομαδιαία έκθεσή της με τίτλο “7 μέρες Οικονομία”.

    Στη σημερινή του έκθεση, το τμήμα ερευνών της τράπεζας, παρατηρεί:«…ο σχετικός δείκτης του ιδρύματος οικονομικών και βιομηχανικών ερευνών (ΙΟΒΕ) διαμορφώθηκε στις 100,6 μονάδες δείκτη (ΜΔ) από 99,0 ΜΔ τον Αύγουστο 2017 και 93,0 ΜΔ τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Σημειώνουμε ότι η τιμή του προαναφερθέντος δείκτη τον Σεπτέμβριο 2017 αποτελεί υψηλό 34 μηνών (βλέπε Σχήμα 1 Α). Στους επί μέρους δείκτες εμπιστοσύνης η υψηλότερη μηνιαία αύξηση καταγράφηκε στις κατασκευές (+12,3 ΜΔ) και ακολούθησαν οι κατηγορίες του λιανικού εμπορίου (+3,6 ΜΔ), των καταναλωτών (+3,3 ΜΔ) και της βιομηχανίας (+3,0 ΜΔ). Στις υπηρεσίες καταγράφηκε πτώση της τάξης των -7,6 ΜΔ..

    Σε άλλο σημείο της, η έκθεση της τράπεζας, αναφέρει: «…η σταθερότητα στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και η αποφυγή εκπλήξεων στην άσκηση οικονομικής πολιτικής (ενίσχυση της αξιοπιστίας) αποτελούν πολύ σημαντικούς παράγοντες για την ενεργοποίηση των κινήτρων των επιχειρήσεων για αύξηση της απασχόλησης και των επενδύσεων…»

    Διαβάστε εδώ ολόκληρη την εβδομαδιαία ανάλυση της Eurobank

     



    ΣΧΟΛΙΑ