Ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 24 και 26 Μαρτίου 2026 σε οικισμούς του Ιλίου, του Ασπροπύργου, των Αχαρνών και της Ελευσίνας, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., στόχος των εκτεταμένων αυτών δράσεων ήταν η πρόληψη και η καταπολέμηση κάθε μορφής παραβατικότητας που έχει καταγραφεί στις συγκεκριμένες περιοχές.

1

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, τη Δ.Α.Ο.Ε., την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής, την Ο.Π.Κ.Ε. και τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, σε κατοικία στο Ίλιον εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

6 κιλά και 235 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
452,4 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
414 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,
μικρή ποσότητα κοκαΐνης,
πιστόλι και όπλο κρότου,
γεμιστήρας και 16 φυσίγγια,
δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
σιδερογροθιά,
ρουχισμός με διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας,
χειροπέδες,
τέσσερα βεγγαλικά,
πέντε κινητά τηλέφωνα και
τρία ρολόγια υψηλής αξίας.

Συνολικά ελέγχθηκαν 293 άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μεταξύ άλλων για οδήγηση χωρίς δίπλωμα, μη χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας.

Παράλληλα, ακινητοποιήθηκαν έξι οχήματα, αφαιρέθηκαν 12 άδειες οδήγησης και 11 άδειες κυκλοφορίας.

Επιπλέον, συνελήφθη ένα άτομο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα για ληστεία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Τέλος, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του ενοίκου της κατοικίας, ο οποίος ταυτοποιήθηκε, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Διαβάστε επίσης

Παρίσι: Νέες συλλήψεις για την αποτυχημένη απόπειρα κατά των κεντρικών γραφείων της Bank of America

Ιερουσαλήμ: Η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε τον καθολικό πατριάρχη να εισέλθει στην εκκλησία του Πανάγιου Τάφου

Πιερρακάκης: Στήριξη σε πολίτες και επιχειρήσεις όσο διαρκεί η κρίση