• Top Stories

    Το νέο τοπίο της τηλεόρασης: Κοντομηνάς, Μαρινάκης, Καλογρίτσας, Χατζηνικολάου

    • NewsRoom
    χαράτσι


    Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το νέο τηλεοπτικό τοπίο, όπου ο Δ. Κοντομηνάς, Β. Μαρινάκης, Β. Καλογρίτσας και Ν. Χατζηνικολάου μονοπωλούν τις εξελίξεις. Hμερομηνία-  κλειδί, η 16η Σεπτεμβρίου, οπότε το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποφανθεί αναφορικά με τις προσφυγές των καναλαρχών. Ωστόσο, ο Δ. Κοντομηνάς δε θα πέσει αμαχητί. Είναι το πρόσωπο των ημερών. Με τις δηλώσεις του την Τρίτη ενώπιον 500 ατόμων μάλιστα έδειξε ανοιχτά ότι οι σχέσεις του πλέον με την κυβέρνηση έχουν “σπάσει” ή τουλάχιστον αυτό το μήνυμα θέλει να περάσει.

    “Εγώ τους βοήθησα, γιατί είναι νέοι άνθρωποι και πίστευα ότι θα βοηθήσουν τη χώρα, αλλά η πολιτική τους και οι επιλογές τους στην οικονομία οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή. Προσωπικά με κυνηγούν με μια ανύπαρκτη δικαστική υπόθεση για να με έχουν όμηρο και προσπαθούν να κλείσουν τον Alpha για να δώσουν τα κανάλια στους εκλεκτούς τους. Δεν πρόκειται, όμως, να κλείσουμε και έχουμε ήδη επεξεργαστεί τρόπους για να μείνουμε ζωντανοί. Ακόμη και αυτοί που πήραν τις άδειες, στην πραγματικότητα δεν τις θέλουν γιατί είναι ακριβές και οι τηλεοπτικοί σταθμοί, έτσι όπως είναι σήμερα η οικονομία, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγουν οικονομικά” δήλωσε ο μεγαλομέτοχος του Alpha την Τρίτη το μεσημέρι μιλώντας στους εργαζόμενους.

    ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ (1)Ο Δ. Κοντομηνάς, ο οποίος είναι ο μόνος που αντιστέκεται και επιμένει, επιβεβαιώνοντας το mononews.gr θα συναντήσει τον Καλογρίτσα σε λίγες ώρες, αφού πλέον έχουν ηρεμήσει οι φωνές και έχουν αφήσει όλοι κατά μέρος τις απειλές και τα εξώδικα, στο στρατηγείο του στον Alpha.

    Ο ένας έχει άδεια, ο άλλος έχει ήδη στημμένο κανάλι, με νούμερα και κύρος. Το Alpha είναι πρώτο σε θεαματικότητα και αποτελεί μία εξαιρετική επένδυση. Άρα, δεν είναι διόλου απίθανο, να συμφωνήσουν ώστε ο Β. Καλογρίτσας να βάλει την άδεια και ο Δ. Κοντομηνάς το know how.

    Την ίδια στιγμή που όλα αυτά συμβαίνουν στην Κάντζα, έντονη κινητικότητα παρατηρείται και στο αρχηγείο του Β. Μαρινάκη, με τον εφοπλιστή να ετοιμάζει τα επόμενα του βήματα. Λέγεται ότι σχεδιάζει να προσλάβει τα πρόσωπα, τα οποία θα διοικήσουν το νέο του κανάλι και τους δημοσιογράφους, που θα το στελεχώσουν. Όπως έγραψε το mononews.gr οι σκέψεις του βρίσκονται μεταξύ των Ν. Χατζηνικολάου και Α. Σρόϊτερ όσον αφορά την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.  Ο πρώτος μάλιστα, ο Νίκος Χατζηνικολάου, έσπευσε να συγχαρεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας. Οι δυο τους εξάλλου διατηρούν εδώ και χρόνια καλές σχέσεις, ενώ ενίοτε συναντώνται στο στάδιο Καραΐσκάκη όπου διατηρεί σουίτα και τα λένε.

    marinakisΕπιπλέον, ο Νίκος Χατζηνικολάου αποτελεί πλέον παρελθόν για το Star επειδή, όπως ο ίδιος είπε δεν μπορεί να κάνει συμβόλαιο για 2-3 μήνες με δεδομένο ότι το Star δεν κατάφερε να πάρει άδεια. Συγκεκριμένα, χθες στην ραδιοφωνική του εκπομπή δήλωσε “Δεν το βλέπω… Πού να τον έχουμε τον Ενικό; Τέλη Ιουνίου τελείωσε το συμβόλαιο μου με το Star. Για λόγους κόπωσης ζήτησα να μην είμαι στο δελτίο και να έχω μόνο την εκπομπή. Το δέχθηκε το κανάλι και τους ευχαριστώ πολύ. Τελικά δεν υπογράψαμε, πώς να υπογράψουμε συμβόλαιο για 2-3 μήνες;” Και κάπως έτσι έληξε η συνεργασία της οικογένειας Βαρδινογιάννη με τον γνωστό δημοσιογράφο.

    Προς την ίδια κατεύθυνση, δηλαδή προς το κανάλι του Β. Μαρινάκη ακούγεται ότι θα οδηγηθούν και άλλοι συνάδελφοί του από το Star καθώς και άλλοι δημοσιογράφοι του Mega.

    Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ωστόσο, προτίθεται να δημιουργήσει το δικό του κανάλι από την αρχή. Αν όμως αυτό τραβήξει χρονικά περισσότερο από όσο υπολογίζει, υπάρχει και το ενδεχόμενο να αγοράσει το Star, καθώς διατηρεί άριστες σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

    Για το νέο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη, υπάρχει εναλλακτικά- στην περίπτωση που δεν προκύψει δηλαδή μία συνεργασία με τον Ν. Χατζηνικολάου- και η σκέψη συνεργασίας με τον Αντώνη Σρόϊτερ, όπως του εισηγούνται συνεργάτες του. Ο Α. Σρόϊτερ εξάλλου παραμένει το “νέο αίμα”. Έχει διατηρήσει ένα καλό προφίλ χωρίς να δώσει αφορμή για έχθρες και αντιπαλότητες. Αρκετά καθαρός για ένα νέο κανάλι. Ωστόσο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κυρίαρχος του παιχνιδιού ξέρει να “ζυγίζει” τα πράγματα και περιμένει να κάνει την κίνησή του. Οι δυο τους συναντήθηκαν πριν από τις δημοτικές εκλογές, οπότε και ο εφοπλιστής έδωσε συνέντευξη στον κεντρικό παρουσιαστή του Alpha.

    Η ουσία ωστόσο είναι ότι σε λιγότερο από 90 μέρες το τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει άρδην.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/megalo-deal-pou-theli-kivernisi-kontominas-kalogritsas/72012



    ΣΧΟΛΙΑ