• Top Stories

    Νέες προκλήσεις Ερντογάν από τα κατεχόμενα: Να σεβαστούν οι Ελληνοκύπριοι το διεθνές δίκαιο

    • NewsRoom


    Λίστα νέων υποχωρήσεων που αξιώνει η τουρκική πλευρά από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τους Ελληνοκυπρίους παρουσίασαν στη διάρκεια των δηλώσεών τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μουσταφά Ακιντζί από τα κατεχόμενα.

    Ο κατοχικός ηγέτης στηρίχθηκε στις πλάτες του Τούρκου Προέδρου προκειμένου να μιλήσει για δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο τα οποία, όπως ανέφερε, έχοντας τη στήριξη της Τουρκίας δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν.

    Επέμεινε, για άλλη μια φορά, στη μεταφορά του φυσικού αερίου από την περιοχή προς την Τουρκία και απ’ εκεί στην Ευρώπη. Ενόψει της Τζέιν Χολ Λουτ, ο Μ. Ακιντζί ζήτησε από την ελληνοκυπριακή πλευρά «να συμβάλει σε μια λύση για δίκαιο διαμοιρασμό της εξουσίας και του πλούτου».

    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως και στην ομιλία του με την ανάληψη της προεδρίας της Τουρκίας έτσι και στα κατεχόμενα θέλησε να προτάξει την οικονομική ανάπτυξη. Υποσχέθηκε να μετατρέψει τα κατεχόμενα σε πόλο έλξης στην Ανατολική Μεσόγειο και να διπλασιασθεί το κατά κεφαλήν εισόδημα.

    Ο Τούρκος Πρόεδρος θέλησε μέσα από τις δηλώσεις του να περάσει το μήνυμα ότι είναι οι Ελληνοκύπριοι που δεν θέλουν κοινό μέλλον τους Τουρκοκυπρίους. Ανέφερε πως «η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίζει να βλέπει τον εαυτό της ως τον μόνο ιδιοκτήτη του νησιού και δεν είναι υπέρ του διαμοιρασμού της πολιτικής εξουσίας με τους Τουρκοκυπρίους και για τη δημιουργία ενός συνεταιρισμού στη βάση της πολιτικής ισότητας». Στις δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Ελληνοκυπρίους να σεβαστούν (!) το διεθνές δίκαιο σ’ ό,τι αφορά τα θέματα της ενέργειας.

    Πηγή: Φελεύθερος Κύπρου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Ερντογάν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι ο γαμπρός του Ερντογάν που «γκρέμισε» την τουρκική λίρα



    ΣΧΟΛΙΑ