• Top Stories

    ΝΔ: Όλα τα όπλα στο τραπέζι – Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής για το Σκοπιανό

    • NewsRoom
    Μαρία Σπυράκη

    Μαρία Σπυράκη


    Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ΝΔ στην κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης για την συμφωνία των Πρεσπών άφησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη. «Όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα είναι στο τραπέζι» είπε χαρακτηριστικά.

    Η ίδια πρόσθεσε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Είμαστε εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Έχουμε πει ότι βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα. Όταν η συμφωνία έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, ο κάθε βουλευτής θα αναμετρηθεί με τη συνείδησή του».

    Αναφερόμενη στην στάση που θα τηρήσει το Ποτάμι, η κ. Σπυράκη σχολίασε: «Το Ποτάμι είναι άλλο κόμμα. Εμείς είμαστε υπόλογοι για τους βουλευτές, τα στελέχη και τα μέλη μας. Η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει παζάρια. Ταχθήκαμε κατά της συμφωνία των Πρεσπών. Σεβόμαστε την αυτονομία κάθε κόμματος να αποφασίσει.

    » Η συμφωνία θα κριθεί από τον έναν προς έναν βουλευτή. Κάθε βουλευτής θα είναι υπόλογος στη συνείδησή του».

    Στις 17 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται το εξάμηνο από την προηγούμενη πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η ΝΔ, οπότε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει λυμένα τα χέρια για να προχωρήσει και σε αυτή την κίνηση.

    Το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών επανήλθε στην επικαιρότητα με σφοδρότητα τις τελευταίες ημέρες, μετά τις  προκλητικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, που αναζωπύρωσαν τη συζήτηση στον εσωτερικό σχετικά με αλυτρωτικές βλέψεις της γειτονικής χώρας.

    Ωστόσο, αυτή τη φορά το επίκεντρο του προβλήματος για την κυβέρνηση δεν εντοπίζεται στην στάση του Πάνου Καμμένου, αλλά στην στάση του Σταύρου Θεοδωράκη, στον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας υπολόγιζε για να περάσει την συμφωνία.

    Τα ήξεις αφήξεις του επικεφαλής του Ποταμιού μεταφράστηκαν και ως ένα «παζάρι» με την ΝΔ, το οποίο ο ίδιος διαψεύδει. Πάντως, το Μαξίμου εξέδωσε μια επιθετική ανακοίνωση κατά του κ. Θεοδωράκη, με την οποία τον καλεί να ξεκαθαρίσει την θέση του.

    Αν η ΝΔ καταθέσει τελικά την πρόταση μομφής, ενδεχομένως να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης, αν και το Ποτάμι και στην προηγούμενη ψηφοφορία, τον Ιούνιο, είχε αποσυνδέσει την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση από την συμφωνία των Πρεσπών.

    Τρία ερωτήματα για Πετσίτη

    Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε και στο θέμα με τον Μάνο Πετσίτη, λέγοντας ότι «εδώ και τρεις εβδομάδες το Μαξίμου σιωπά ενώ οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη διαδέχονται η μία την άλλη». Η κ. Σπυράκη έθεσε τρία ερωτήματα προς την κυβέρνηση:

    1) Ποια η σχέση του κ. Πετσίτη με το Μέγαρο Μαξίμου;

    2) Πόσες φορές έχει επισκεφθεί ο κ. Πετσίτης το Μέγαρο Μαξίμου; Πώς έχει την άνεση ο κ. Πετσίτης να φωτογραφίζεται στο πόντιουμ του Μαξίμου, από όπου κάνει δηλώσεις ο πρωθυπουργός και άλλοι ξένοι ηγέτες;

    3) Ποιες υπηρεσίες προσέφερε ο κ. Πετσίτης στα λιπάσματα του κ. Λαυρεντιάδη; Την ώρα που το χρέος της εταιρείας λιπασμάτων προς τη ΔΕΠΑ εκτοξευόταν, ο κ. Πετσίτης αμοιβόταν με χιλιάδες ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σπύρος Δανέλλης: Θα παραιτηθώ, αν το Ποτάμι δεν ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου για τα «παζάρια» του Σταύρου Θεοδωράκη



    ΣΧΟΛΙΑ