• Top Stories

    Συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου για τα «παζάρια» του Σταύρου Θεοδωράκη

    • NewsRoom
    Τσίπρας - Θεοδωράκης

    Τσίπρας – Θεοδωράκης


    Μεγάλη αγωνία έφερε στο Μέγαρο Μαξίμου ρεπορτάζ εφημερίδων περί μεταστροφής του Σταύρου Θεοδωράκη στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Τα ρεπορτάζ, μάλιστα, θέλουν  τον κ. Θεοδωράκη να βρίσκεται σε συνεννοήσεις με τη ΝΔ «παζαρεύοντας» την στάση του με διάφορα ανταλλάγματα την επομένη των εκλογών.

    Η δημοσιοποίηση των παραπάνω έφερε αφενός την ειρωνική αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη, αφετέρου μια επιθετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με την οποία ο επικεφαλής του Ποταμιού εγκαλείται για αλλαγή στάσης.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα Σελίδα», ο κ. Θεοδωράκης είχε μυστικές συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις οποίες «παζαρεύει» την στάση του στην ψηφοφορία για την συμφωνία των Πρεσπών για μια θέση στο Επικρατείας και ένα υπουργείο. Ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ειρωνικά μέσω social media σχολιάζοντας ότι «το ρεπορτάζ έχει σοβαρά κενά. Στο μυστικό παζάρι ζήτησα και 1 μόνιμη θέση πάρκινγκ στην Πειραιώς και 2 ντενεκέδες λάδι από το κτήμα στο Ακρωτήρι». Το Ποτάμι θεωρεί ότι το δημοσίευμα ήταν κατευθυνόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να ασκήσει πιέσεις στον κ. Θεοδωράκη.

    Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αντέδρασε με τον εξής τρόπο: «Με ενδιαφέρον παρατηρούμε ότι δυο Κυριακάτικες εφημερίδες αφιερώνουν σήμερα τα πρωτοσέλιδά τους στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και στο ενδεχόμενο να αλλάξει τη στάση του για το Μακεδονικό. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας προξενεί ότι ο ίδιος επιλέγει να σχολιάσει, με χιούμορ είναι η αλήθεια, μόνο ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να έχει λάβει ανταλλάγματα προκειμένου να αλλάξει στάση και όχι την ουσία. Ωραίο το χιούμορ, κι εμείς γελάσαμε.

    » Ωστόσο θα περιμέναμε και μια απάντηση επί της ουσίας. Έχει αλλάξει στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Γιατί αν η αφορμή για τη μεταστροφή είναι τα περί εγέρσεως ζητήματος Σλαβομακεδονικής μειονότητας, τότε οι δικαιολογίες θα είναι ακόμη πιο αστείες, ιδίως για όποιον έχει διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και γνωρίζει ότι αυτή είναι που τελειώνει οριστικά οποιαδήποτε συζήτηση περί μειονότητας».

    Γεγονός είναι ότι ο κ. Θεοδωράκης δεν είναι πλέον τόσο ξεκάθαρος όσο πριν από λίγους μήνες σχετικά με το τι θα κάνει στην ψηφοφορία για την συμφωνία. Μιλώντας χθες στο αναπτυξιακό συνέδριο του Ποταμιού τόνισε ότι «το ‘Η Ελλάδα αλλιώς’ απαιτεί πρώτα απ’ όλα να σκεφτούμε αλλιώς. Να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη δεκαετιών στα εθνικά θέματα. Να σκεφτούμε, όχι κομματικά, όχι ιδεοληπτικά, αλλά κυρίως πατριωτικά. Η στάση μας, λοιπόν, στη Βουλή, για όσους αναρωτιούνται, θα καθοριστεί, όχι από το προσωπικό συμφέρον, όχι από το κομματικό συμφέρον -δεν είμαστε καλοί στα παζάρια- αλλά μόνον από το πώς βλέπουμε το μέλλον του τόπου».

    Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν διαπραγματεύεται με κανέναν και ότι «δεν αλλάζουμε επειδή σήμερα φυσάει ένας διαφορετικός άνεμος. Θα πρέπει -και σε αυτό θα επιμείνουμε- να υποσχεθούμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο, ειρηνικό και με πολλά χαμόγελα μέλλον. Αυτή είναι η σκέψη μας και με αυτές τις σκέψεις θα πορευτούμε στις αποφάσεις μας στη Βουλή, όταν έρθει η ώρα».

    Όπως είναι λογικό, τα παραπάνω σήμαναν συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς χωρίς το «ναι» του Ποταμιού φαίνεται πως χάνεται η απόλυτη πλειοψηφία στην κρίσιμη ψηφοφορία, ανοίγοντας το δρόμο σε συζητήσεις περί απώλειας της δεδηλωμένης, εφόσον βεβαίως οι ΑΝΕΛ κάνουν πράξη αυτά που λένε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θεοδωράκης: Η στάση μας για τη συμφωνία των Πρεσπών θα καθοριστεί από το πώς βλέπουμε το μέλλον του τόπου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κουμουτσάκος: Η κυβέρνησή μας θα κάνει νέα διαπραγμάτευση για τη συμφωνία των Πρεσπών



    ΣΧΟΛΙΑ