• Top Stories

    Σπύρος Δανέλλης: Θα παραιτηθώ, αν το Ποτάμι δεν ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών

    • NewsRoom

    Σπύρος Δανέλλης


    Την πρόθεσή του να παραιτηθεί, σε περίπτωση που το Ποτάμι δεν ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, προανήγγειλε ο βουλευτής του κόμματος, Σπύρος Δανέλλης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Σταύρος Θεοδωράκης «παζαρεύει» την στάση του πάνω στο θέμα.

    «Θα παραιτηθώ, αν το Ποτάμι δεν ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε μιλώντας στο Θέμα 104,6, και συμπλήρωσε ότι «εάν δεν κρατήσουμε τις αρχές μας και αναθεωρήσουμε τη στάση μας, δεν θα μας βγει σε καλό».

    Σε άλλη συνέντευξή του στον Κόκκινο, ο κ. Δανέλλης χαρακτήρισε «προφάσεις εν αμαρτίαις» μία αλλαγή στάσης με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ, συμπληρώνοντας ότι «η αλλαγή κλίματος -τις τελευταίες ημέρες- είναι ένα κατασκεύασμα ‘πολιορκητικός κριός’ για κλιμάκωση της πίεσης στο Ποτάμι, που έχει εκφραστεί θετικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κάποιοι υποκύπτουν στις πιέσεις, αλλά οι χθεσινές δηλώσεις Θεοδωράκη στη Θεσσαλονίκη ξεκαθαρίζουν το τοπίο».

    «Στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Θεοδωράκης ήταν ξεκάθαρος ότι το Ποτάμι, κόντρα στους καιρούς και τις σειρήνες της δημαγωγίας, δεν θα διαφοροποιήσει αυτό που θεωρεί χρήσιμο για την πατρίδα και τον τόπο» πρόσθεσε.

    Όσον αφορά στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του Ποταμιού με την ΝΔ ανέφερε ότι «η άποψη της πλειοψηφίας του συνεδρίου είναι ότι το κόμμα, κατά πάσα πιθανότητα, πρέπει να συνεργαστεί -αν μπει στη Βουλή- με τη ΝΔ, προκειμένου να δημιουργηθεί κυβέρνηση συνεργασίας. Εγώ μειοψήφησα, η άποψή μου είναι πολύ διαφορετική. Το Ποτάμι δεν μπορεί παρά, ως προοδευτικό κόμμα, να αναζητήσει σύμπραξη με τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις, σε ένα τσουνάμι ζητημάτων, στην ανοικοδόμηση της Ευρώπης. Όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ξέρουμε εάν η “αυτόνομη κάθοδος” είναι όντως αυτόνομη κάθοδος, ή δυναμιτίζεται από μία προεπιλογή στροφής προς τα δεξιά. Κάποιους από εμάς τα στελέχη, τους ψηφοφόρους, τους φίλους του Ποταμιού, ίσως, δεν θα τους αφορά αυτή η υπόθεση, αυτό το τετελεσμένο».

    Παράλληλα, άσκησε κριτική στην ηγεσία του κόμματος για την εικόνα του Ποταμιού στις δημοσκοπήσεις λέγοντας ότι οφείλεται «κυρίως στο ότι δεν θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε την πολιτική μας φυσιογνωμία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου για τα «παζάρια» του Σταύρου Θεοδωράκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κουμουτσάκος: Η κυβέρνησή μας θα κάνει νέα διαπραγμάτευση για τη συμφωνία των Πρεσπών



    ΣΧΟΛΙΑ