• Top Stories

    Τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων της Fraport

    • NewsRoom


    Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζει τις νέες εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Μακεδονία, δίνοντας ταυτόχρονα το σύνθημα της έναρξης της φετινής τουριστικής σεζόν.

    Από την εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης Fraport Greece, ο πρωθυπουργός θα ενθαρρύνει τους επισκέπτες να έρθουν στην χώρα, στέλνοντας μήνυμα για ένα δυναμικό καλοκαίρι, διαφορετικό από αυτό του 2020.

    Τα 14 ανακαινισμένα αεροδρόμια

    Η Ελλάδα θα υποδεχθεί φέτος τους επισκέπτες της με 14 αεροδρόμια αναβαθμισμένα με νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις, ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μεγάλη επένδυση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας και την αναβάθμιση ακόμα 23 αεροδρομίων μεταξύ των οποίων της Καλαμάτας.

    Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Fraport Greece στην οποία συμμετέχουν ο γερμανικός διαχειριστής αεροδρομίων Fraport ΑG και ο ελληνικός Όμιλος Κοπελούζου, έχει ολοκληρώσει το επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 440 εκατ. ευρώ για τη μεταμόρφωση 14 αεροδρομίων.

    Το μεγαλύτερο εξ αυτών, για την αναβάθμιση του οποίου επενδύθηκαν 100 εκατ. ευρώ, είναι το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, το οποίο διαθέτει πλέον έναν νέο τερματικό σταθμό ο οποίος συνδέεται με τον υπάρχοντα με αερογέφυρες.

    Με αυτό τον τρόπο διπλασιάστηκε η συνολική έκταση των αεροσταθμών του αεροδρομίου. Νέοι χώροι check-in, διπλάσιες πύλες αναχώρησης, νέα καταστήματα εστίασης και αγορών έχουν δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον στο αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας.

    Δείτε εδώ την παρουσίαση:



    ΣΧΟΛΙΑ