• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Δίνει το σύνθημα για την έναρξη της τουριστικής σεζόν – Εγκαινιάζει το ανακαινισμένο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Από το ανακαινισμένο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δώσει σήμερα το βράδυ (8 μ.μ.) το σύνθημα της έναρξης της φετινής τουριστικής σεζόν.

    Από την εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης Fraport Greece, ο πρωθυπουργός θα ενθαρρύνει τους επισκέπτες να έρθουν στην χώρα, στέλνοντας μήνυμα για ένα δυναμικό καλοκαίρι, διαφορετικό από αυτό του 2020.

    Όπως εξάλλου ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσαν το γερμανικό φόρουμ Hessischer Kreis και η Boston Consulting Group, η σεζόν ανοίγει τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα: «Δεν πρόκειται να κάνουμε οποιονδήποτε συμβιβασμό σε ό,τι αφορά την ασφάλεια καθώς θα καλωσορίζουμε ανθρώπους στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2021 είναι πολύ διαφορετικό από το καλοκαίρι του 2020» επισήμανε.

    «Πέρυσι ήμασταν στο 25% του 2019, φέτος ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσει το 50%» σημείωσε ο πρωθυπουργός για τον τουρισμό και το αναμενόμενο οικονομικό του αποτύπωμα τη φετινή χρονιά.
    Ειδική αναφορά έκανε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις οποίες το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει προχωρήσει σημαντικά, λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για διακοπές στην Ελλάδα. «Φέτος το καλοκαίρι έχουμε περισσότερες προγραμματισμένες απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ παρά ποτέ, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι οι πολίτες των ΗΠΑ θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα» ανέφερε, προσθέτοντας ότι αναμένει επίσης σημαντικό ενδιαφέρον από τη Γερμανία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Τα 14 ανακαινισμένα αεροδρόμια

    Η Ελλάδα θα υποδεχθεί φέτος τους επισκέπτες της με 14 αεροδρόμια αναβαθμισμένα με νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις, ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μεγάλη επένδυση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας και την αναβάθμιση ακόμα 23 αεροδρομίων μεταξύ των οποίων της Καλαμάτας.

    Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Fraport Greece στην οποία συμμετέχουν ο γερμανικός διαχειριστής αεροδρομίων Fraport ΑG και ο ελληνικός Όμιλος Κοπελούζου, έχει ολοκληρώσει το επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 440 εκατ. ευρώ για τη μεταμόρφωση 14 αεροδρομίων.

    Το μεγαλύτερο εξ αυτών, για την αναβάθμιση του οποίου επενδύθηκαν 100 εκατ. ευρώ, είναι το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, το οποίο διαθέτει πλέον έναν νέο τερματικό σταθμό ο οποίος συνδέεται με τον υπάρχοντα με αερογέφυρες.
    Με αυτό τον τρόπο διπλασιάστηκε η συνολική έκταση των αεροσταθμών του αεροδρομίου. Νέοι χώροι check-in, διπλάσιες πύλες αναχώρησης, νέα καταστήματα εστίασης και αγορών έχουν δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον στο αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας.
    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ