• Top Stories

    Αν είναι δυνατόν: Οι ΗΠΑ λένε ότι ο Δήμας είναι ο καλύτερος αρσιβαρίστας του πλανήτη!!!

    Πύρρος Δήμας


    Ευτυχώς που υπάρχει και η εφημερίδα «Αυγή» και έχουμε εμείς στην Ελλάδα μία αξιόπιστη, σοβαρή, αντικειμενική πηγή πληροφόρησης. Ευτυχώς. Γιατί εκεί στο εξωτερικό δεν ξέρουν τι τους γίνεται, αλήθεια. Να, δείτε για παράδειγμα αυτήν την ιστορία με το ποιος είναι πραγματικά ο Πύρρος Δήμας.

    Χάρη στην «Αυγή» πληροφορηθήκαμε από τον αρθρογράφο Δ. Χρήστου ότι ο τρεις φορές χρυσός ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών ήταν λίγο-πολύ ένας αργόσχολος τύπος που για τέσσερα χρόνια (ανάμεσα στις διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων) καθόταν χωρίς να κάνει τίποτα, ένας αργόμισθος που δεν αγωνιζόταν για την τιμή της πατρίδας και τη δόξα του αθλητισμού, αλλά «για τα παχυλά πριμ και τα άλλα ευεργετήματα των αργομισθιών».

    Μας άνοιξε τα μάτια η «Αυγή». Πάλι καλά.

    Βέβαια, στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν «Αυγή». Δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί ο πολιτισμός, μάλλον. Κι έτσι, εκεί νομίζουν -οι αφελείς- ότι ο Πύρρος Δήμας είναι, λέει, ο μεγαλύτερος αρσιβαρίστας όλων των εποχών! Τι να πει κανείς…

    Πριν από ένα μήνα η ολυμπιακή ομάδα άρσης βαρών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Πύρρου Δήμα ως τεχνικού διευθυντή από τα μέσα του 2017, με αρμοδιότητες που αφορούν μεταξύ άλλων σε ανάπτυξη νέων αθλητών, εντοπισμό νέων ταλέντων και προπονήσεις, ενώ θα έχει και ειδικό συμβουλευτικό ρόλο στο διοικητικό συμβούλιο της αμερικανικής ομοσπονδίας άρσης βαρών σε θέματα διεθνών σχέσεων.

    «Ο 44χρονος Δήμας θεωρείται ευρέως ως ο μεγαλύτερος αθλητής άρσης βαρών όλων των εποχών, κερδίζοντας χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, του 1996 και του 2000 για λογαριασμό της Ελλάδας και χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Ο Δήμας πρόσθεσε ακόμη τρεις παγκόσμιους τίτλους και ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κάνοντας 11 παγκόσμια ρεκόρ», αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής ομοσπονδίας άρσης βαρών, Phil Andrews, δήλωνε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχουμε τον Πύρρο στην ομάδα μας της άρσης βαρών. Ο Πύρρος είναι σεβαστός παγκοσμίως στο άθλημά μας, όχι μόνο για τις αθλητικές του ικανότητες, αλλά και για την εξωαγωνιστική του προσφορά. Πιστεύω ότι ο Πύρρος θα προσθέσει τεράστια τεχνογνωσία που θα βοηθήσει τις ΗΠΑ να αντιμετωπιστούν και πάλι ως μία από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο».

    Αλλά τι να ξέρουν και οι καημένοι οι Αμερικανοί… Εμείς πιστεύουμε μόνο την έγκυρη «Αυγή»…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/pos-antamivoun-i-chores-tous-olimpionikes-pou-kerdizoun-chriso-metallio/67909



    ΣΧΟΛΙΑ