• sports

    Στο πλευρό του Ιακωβίδη ο Πύρρος Δήμας που προανήγγειλε επιστροφή στην άρση βαρών

    • NewsRoom
    Στο πλευρό του Ιακωβίδη ο Πύρρος Δήμας που προανήγγειλε επιστροφή στην άρση βαρών


    Στο πλευρό του αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη τάχθηκε ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, λέγοντας πως ο Ιακωβίδης θα μείνει στο άθλημα.

    Ο Πύρρος Δήμας χαρακτήρισε ντροπή όσα έγιναν με τον αθλητή και πρόσθεσε πως πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση ώστε να μην γίνουν ξανά τα ίδια λάθη.

    «Ο Ιακωβίδης θα μείνει στο άθλημα και θα συνεχίσει την προσπάθειά του και με πολλούς υποστηρικτές απ’ ό,τι βλέπω. Ήδη κι εγώ είχα επικοινωνία – δεν θέλω να πω ονόματα εταιριών και ανθρώπων που θέλουν να συμβάλλουν και να βοηθήσουν τον Θοδωρή και γενικά το άθλημα. Θα μείνει ο Θοδωρής», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Δήμας.

    Ο Ολυμπιονίκης είπε επίσης ότι δεν πρέπει να θυμόμαστε την άρση βαρών μία φορά στα τέσσερα χρόνια, κάθε φορά που γίνονται δηλαδή Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά να ενδιαφερόμαστε κάθε μέρα για τα προβλήματά των αθλητών.

    «Τι να πρωτοκάνεις με 50.000 ευρώ;»

    Σύμφωνα με τον κ. Δήμα το 2015 έγινε περικοπή στην Ομοσπονδία της άρσης βαρών της τάξης του 15% και από τα 320.000 ευρώ που έπαιρνε η ομοσπονδία τα 270.000 πήγαιναν για τις πληρωμές των υπαλλήλων, αλλά και την ενοικίαση εγκαταστάσεων και μάλιστα κρατικών στο ΟΑΚΑ.

    «Με 50.000 τι να πρωτοκάνεις; Να κάνεις πανελλήνια πρωταθλήματα; Να στηρίξεις αθλητές εθνικών ομάδων; Να κάνεις προετοιμασίες; Δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα. Αυτό έγινε και αυτό συζητάμε σήμερα», εξήγησε.

    «Είναι μια μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσουμε, για να στηρίξουμε τον Θοδωρή και άλλα παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν Θοδωρής, ονειρεύονται να γίνουν Πύρρος, να πάνε σε μια ολυμπιάδα και να κάνουν μεγάλα πράγματα και να μην τους κόψουμε τα φτερά», τόνισε.

    «Επιστρέφω για να αναλάβω τις εθνικές ομάδες»

    Παράλληλα, ο Πύρρος Δήμας είπε ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να αναλάβει τις εθνικές ομάδες της άρσης βαρών.

    «Έχω σκοπό να επιστρέψω και να ασχοληθώ με τις εθνικές ομάδες της άρσης βαρών από παίδες μέχρι ανδρών και γυναικών. Θέλω να είμαι υπεύθυνος γι’ αυτές και να αλλάξουμε μια και καλή. Δεν του αξίζει να είναι σε αυτή την κατάσταση το άθλημα αυτό, που έχει φέρει τόσες επιτυχίες τη χώρα», είπε ο Ολυμπιονίκης.

    «Αν αλλάξουν οι συνθήκες, θα συνεχίσω»

    Ο Θοδωρής Ιακωβίδης παραδέχτηκε ότι δεν θέλει να σταματήσει, αλλά δεν θεωρεί ηθικό να συνεχίσει με χορηγούς, όσο οι Έλληνες συναθλητές του αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

    Μιλώντας στο Open, αποκάλυψε ότι παίρνει 200 ευρώ το μήνα από την Ομοσπονδία για την προετοιμασία του.

    «Ευχαριστώ τους άγνωστους που με αγκάλιασαν. Το πρόβλημα δεν είναι να μπαλώσουν τον Θοδωρή. Υπάρχουν άλλοι τόσοι Θοδωρήδες, τόσοι αθλητές που χρειάζονται στήριξη», είπε, ευχαριστώντας θερμά για το κύμα αγάπης που δέχτηκε.

    «Σταματώ, διότι ζηλεύω τους συναθλητές μου που έχουν τα πάντα από τις χώρες τους και εγώ δεν μπορώ να το έχω για να είμαι στο ίδιο επίπεδο μαζί τους», συμπλήρωσε.

    Για την στήριξη του κόσμου και την συνέχεια της καριέρα του είπε χαρακτηριστικά: «Μακάρι να είναι η αρχή. Εγώ θέλω να συνεχίσω. Ο αθλητής μέσα μου ζει, υπάρχει, θέλει να αγωνιστεί ξανά. Αν αλλάξουν οι συνθήκες, θα συνεχίσω. Αλλά δεν το βρίσκω ηθικό να συνεχίσω εγώ με χορηγούς για άλλη μια τριετία και να υπάρχουν οι υπόλοιποι που θα τραβάνε τον ίδιο Γολγοθά. Θέλω ο κρατικός μηχανισμός να βοηθήσει όλους τους αθλητές, να βοηθήσει έμπρακτα».



    ΣΧΟΛΙΑ