• Top Stories

    Η πρώτη ψύχραιμη αντίδραση από το μεγαλύτερο τραπεζίτη του κόσμου

    JP Morgan

    Jamie Dimon, Πρόεδρος JP Morgan


    Ο κορυφαίος τραπεζίτης Jamie Dimon, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, έστειλε σημείωμα στο προσωπικό της επενδυτικής τράπεζας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα σχέδια του ομίλου μετά την απροσδόκητη -για τους περισσότερους- απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ε.Ε. Το σημείωμα είναι καθησυχαστικό και υποστηρίζει ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα διαρκέσουν αρκετά χρόνια.

    Το σημείωμα συνυπογράφουν ο Daniel Pinto, επικεφαλής της τράπεζας σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, καθώς και η Mary Erdoes, Επικεφαλής του  Asset Management.

    Σημειώνεται ότι πριν τρεις εβδομάδες, ο ισχυρός άνδρας της JP Morgan κατά τη διάρκεια ομιλίας του είχε πει ότι η τράπεζα επρόκειτο να μετακινήσει αδιευκρίνιστο αριθμό εκ των 16.000 υπαλλήλων που έχει στη Βρετανία σε άλλες χώρες της Ευρώπης, στην περίπτωση της επικράτησης του Brexit. Ωστόσο, δεν επρόκειτο για περικοπές θέσεων εργασίας, αλλά για μετακίνηση.

    Το σημείωμα αναφέρει τα εξής:

    “Χθες οι Βρετανοί πολίτες ψήφισαν την έναρξη μίας νέας, ανεξάρτητης σχέσης με την Ε.Ε. Αυτή η απόφαση αποτελεί κορυφαία στιγμή για την πολιτική της Ευρώπης αλλά και την ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Η J.P. Morgan έχει 16.000 υπαλλήλους στη Μεγάλη Βρετανία. Είμαστε υπερήφανοι για την δουλειά που κάνουν, καθώς και για την μακρόχρονη ιστορία μας στη χώρα. Ανεξαρτήτως από το σημερινό αποτέλεσμα, θα διατηρήσουμε την ισχυρή παρουσία μας στο Λονδίνο, στο Bournemouth και στη Σκωτία, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας στους τοπικούς μας πελάτες όπως κάνουμε εδώ και πάνω από 150 χρόνια.

    Το πλαίσιο της δέσμευσης της Βρετανίας με την Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων και των εμπορικών συμφωνιών, θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης για αρκετά χρόνια. Προς το παρόν, θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας όπως πάντα, και το λειτουργικό μας μοντέλο στη Βρετανία θα παραμείνει ως έχει.

    Τους επόμενους μήνες, ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε κάποιες αλλαγές στη νομική μας δομή στην Ευρώπη και στη θέση κάποιων ρόλων. Αν και οι αλλαγές αυτές δεν είναι σίγουρες, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να συμμορφωθούμε με τους νέους νόμους, όπως κάνουμε όταν εξυπηρετούμε τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Θα κάνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό για να φροντίσουμε τους δικούς μας ανθρώπους και να κάνουμε το σωστό κατά την περίοδο των αλλαγών.

    Αναγνωρίζουμε το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγάλη μεταβλητότητα στην αγορά κατά τις επόμενες εβδομάδας και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να λειτουργήσουν μέσα στο περιβάλλον αυτό. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν αλλαγές στη δομή των σχέσεων των πελατών μας με τη JPMorgan Chase, ούτε στη δυνατότητα να συνεργαστούν με την εταιρία μας, αλλά από την άλλη πλευρά, αυτό μπορεί να αλλάξει τους επόμενους μήνες ή χρόνια.

    Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτοί που χαράζουν την πολιτική θα αναγνωρίσουν την τεράστια αξία που έχει δημιουργηθεί μέσα από τη συνεχόμενη ανοιχτή οικονομική συνεργασία μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και των μελών της Ε.Ε. Καθώς οι διαπραγματεύσεις θα ξεκαθαρίσουν περισσότερο το τοπίο τους επόμενους μήνες, θα επικοινωνήσουμε εκ νέου τόσο με εσάς όσο και με τους πελάτες μας σχετικά με τυχόν αλλαγές που θα προκύψουν.

    Jamie Dimon,  Daniel Pinto, Mary Erdoes”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/afti-trapeza-tha-glitosi-apo-brexit/56104



    ΣΧΟΛΙΑ