• Top Stories

    Η αρχή του τέλους της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου

    • NewsRoom


    Την αρχή του τέλους της πολιτικής συνεργασίας μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου σηματοδοτούν οι εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, μετά την πρώτη ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευής. Πέραν του στοιχήματος που έχει μπροστά του ο Αλέξης Τσίπρας για να βρει τους 151, όταν η συμφωνία θα φτάσει στην Ελλάδα, το πολιτικό σκηνικό βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε μια διαρκή αναταραχή εξαιτίας της αγωνίας του Πάνου Καμμένου να συγκρατήσει το κομματικό του ακροατήριο και να ελέγξει τις φυγόκεντρες τάσεις που αναπτύσσονται στο κόμμα του.

    Με δεδομένο ότι ο Ζόραν Ζάεφ έχει πια λυμένα τα χέρια του, οι διαδικασίες στα Σκόπια θα κινηθούν με γρήγορο ρυθμό, ώστε η συνταγματική αναθεώρηση να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα στην Αθήνα.

    Μετά την πολιτική θυσία του Νίκου Κοτζιά, ο Πάνος Καμμένος κατά την εισήγησή του την Κυριακή στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ, ουσιαστικά φωτογράφισε τον επόμενο στόχο του. Αφού είπε ότι θα συνεχίσει με τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι  να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, δηλαδή μέχρι να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Ελλάδα, ξεκίνησε την επίθεσή του εναντίον στελεχών του κόμματός του που περνούν την κόκκινη γραμμή.

    Μίλησε για «μακεδονοκλάστες» μέσα στο κόμμα του, ζήτησε συγγνώμη επειδή τους διόρισε υπουργούς, αν και δεν ήταν βουλευτές και προχώρησε ένα βήμα ακόμα λέγοντας: «αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στο κόμμα. Σας το υπόσχομαι. Τελείωσαν. Τους λέμε καλό ταξίδι».

    Ο Τέρενς Κουίκ, από την Αίγυπτο, του απάντησε ως άλλος Κοτζιάς, ότι την εξωτερική πολιτική την ασκεί ο πρωθυπουργός. Πιθανόν ο Τέρενς Κουίκ θα είναι το επόμενο θέμα για την συγκυβέρνηση.

    Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ δεν ήταν παρόντες η Έλενα Κουντουρά και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

    Μέσα σε αυτή την κατάσταση και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι υπενθυμίζουν με κάθε ευκαιρία ότι στόχος είναι να κρατηθεί η κυβέρνηση στη ζωή μέχρι τον Μάρτιο. Ακόμη κι αν το πετύχουν, σίγουρα δεν θα είναι μια περίοδος ήρεμη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα συμφέροντα της χώρας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καμμένος: Μαζί με τον Αλέξη μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι – Τα ξαναλέμε τον Μάρτιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυβέρνηση-οπερέτα: Ο Καμμένος μιλά για συμφωνία με «λάδωμα», ο Τσίπρας ορκίστηκε υπουργός Εξωτερικών



    ΣΧΟΛΙΑ