• Κοινωνία

    Φωτιά στην Ηλεία: Συνεχείς αναζωπυρώσεις – Κύρια μέτωπα σε Λάλα και Ράχες Αρκαδίας

    • NewsRoom


    Συνεχείς αναζωπυρώσεις φωτιάς εκδηλώνονται στην Ηλεία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή τους.

    Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στον οικισμό Λάλα και στον οικισμό Ράχες Αρκαδίας.

    Από νωρίς το πρωί, τα εναέρια μέσα επιχειρούν στην Ηλεία και κυρίως στα μέτωπα της Νεμούτας και των άλλων χωριών του οροπεδίου του Λάλα.

    Αναζωπυρώσεις υπάρχουν επίσης από το Χελιδόνι έως τη Μιράκα, τη Λιναριά και τη Μουριά, στο Κρυονέρι, το Δούκα, το Λάσδικα και του Πόθου, τις Μηλιές, την Αχλαδινή, τη Νεμούτα, τον Ξηρόκαμπο και το Βασιλάκι.

    Όπως εξήγησε, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος «έχει σημειωθεί αναζωπύρωση στην περιοχή Βίλλια της Νεμούτας, όπου ήδη επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να περιορίσουν την φωτιά και να μην μετακινηθεί προς την περιοχή Ξηρόκαμπος».

    Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «είναι σημαντικό να περιοριστεί η φωτιά στα Βίλλια, διότι αν επεκταθεί προς Ξηρόκαμπο, αλλά και προς τις περιοχές Βασιλάκι, Λούβρο, Υψηλό και Άσπρα Σπίτια, τότε θα ‘βρει’ δασικές εκτάσεις που δεν έχουν καεί».

    Επίσης, όπως είπε ο Βασίλης Γιαννόπουλος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «υπάρχει άλλη μία αναζωπύρωση στην περιοχή Δούκας και οι πυροσβεστικές δυνάμεις την αντιμετωπίζουν, ώστε να μην προχωρήσει προς την περιοχή Νεράιδα».

    Επί τόπου επιχειρούν από το πρωί, 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

    Στο μεταξύ, λόγω των πυρκαγιών, 12 άτομα διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας. Οι εννέα αντιμετώπιζαν ήπια αναπνευστικά προβλήματα και οι τρεις έφεραν ελαφρά εγκαύματα. Τους παρασχέθηκε η κατάλληλη φροντίδα και αποχώρησαν.

    Διαβάστε επίσης:

    Φωτιά στην Αττική: Εμπρηστικός μηχανισμός βρέθηκε στη Βαρυμπόμπη (video)

    Πέραμα: Τρεις συλλήψεις για εμπρησμό σε άλσος – Οι δύο ανήλικοι

    Φωτιά στην ανατολική Μάνη: Στη δύσβατη Δεσφίνα το βασικότερο μέτωπο



    ΣΧΟΛΙΑ