ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) αναμένεται ότι θα εκφράσει την άποψή του για το εμβόλιο των BionTech/Pfizer στις 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορημένη πηγή, πράγμα που σημαίνει ότι η διανομή του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σχεδόν απίθανο να ξεκινήσει πριν από τον Ιανουάριο, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.
Οι εταιρείες Pfizer/BioNTech ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέθεσαν αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την υπό όρους έγκριση του εμβολίου τους. Ο Οργανισμός έχει ξεκινήσει τον κυλιόμενο έλεγχο των δεδομένων της μεγάλης κλίμακας κλινικής δοκιμής του εμβολίου των Pfizer/BioNTech από τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με εμπιστευτικά έγγραφα που ήρθαν σε γνώση των FT, στο χρονοδιάγραμμά του της περασμένης εβδομάδας ο EMA έθετε ως στόχο την 22α Δεκεμβρίου, στην καλύτερη περίπτωση, για την διατύπωση της άποψης του επί των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και Moderna.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συζητήθηκε χθες, αυτή η ημερομηνία μπορεί να μετακινηθεί.
Σύμφωνα με άλλα εμπιστευτικά έγγραφα από τις χθεσινές συζητήσεις, η εκτίμηση για το εμβόλιο της Moderna τοποθετείται στις 12 Ιανουαρίου.
Διαβάστε επίσης:
Όλα δείχνουν παράταση του lockdown – Γιατί ο Μητσοτάκης έβαλε φρένο στους υπουργούς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συνελήφθη 16χρονος γιος βουλευτή του ΠΑΣΟΚ έπειτα από καταδίωξη στο Χαλάνδι – Είχε κρυμμένο κουζινομάχαιρο
- Ο Καλός Ποιμένας, σπάνια απεικόνιση του Ιησού σε νεκρόπολη του Ιζνίκ
- ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2026: Ποδηλατικός αγώνας 68 χλμ από το Σύνταγμα στο Σούνιο
- Alpha Bank: Αγόρασε 2,968 εκατ. ίδιες μετοχές αξίας 10 εκατ. ευρώ