• Πολιτική

    Κοντονής κατά Μαξίμου για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, στην γραμμή ΝΔ ο πρώην υπουργός!

    • NewsRoom
    Σταύρος Κοντονής

    Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής


    Κριτική εκ των έσω δέχεται η αμφιλεγόμενη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης πως η παρούσα Βουλή δεσμεύει την επόμενη για το περιεχόμενο των αλλαγών στα υπό αναθεώρηση άρθρα του Συντάγματος, η οποία έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση των κορυφαίων συνταγματολόγων.

    Στο πλευρό των Συνταγματολόγων αλλά και της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα από τη Βουλή δήλωσε πως η άποψη της Κυβέρνησης «δεν είναι σωστή».

    «Υπάρχει πρόβλημα γιατί η αποψη αυτή δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της ότι υπάρχει ο ενδιάμεσος κρίκος που είναι το εκλογικό σώμα. Ο λαός που κρίνει», εξήγησε ο κ. Κοντονής. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «κραυγαλέο λάθος» και τις διακινούμενες απόψεις πως η παρούσα Βουλή οφείλει να περιοριστεί μόνο στον αριθμό των υπό αναθεώρηση άρθρων.

    «Η επόμενη Βουλή δεν δεσμεύεται από την προηγούμενη ως προς την κατεύθυνση. Πρέπει να προχωρήσουμε με σοβαρότητα και σύνεση που επιβάλλει το συνταγματικό κείμενο. Ο λαός θα κρίνει και θα αποφασίσει για την αναθεώρηση του Συντάγματος».

    Παράλληλα ο κ. Κοντονής διαφώνησε και με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του άρθρου 32 που αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. « Δεν πρέπει να υπάρχει καμία συσχέτιση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη λαϊκή βούληση. Ο ΠτΔ πρέπει να εκλέγεται από το Κοινοβούλιο. Να δούμε πως θα αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου από τη διάλυση της Βουλής αλλά αν παρεμβληθεί το εκλογικό σώμα τότε πλέον αλλοιώνεται η μορφή του πολιτεύματος και νομίζω ότι κανένας δεν θέλει να ζήσουμε καταστάσεις που μπορεί να πυροδοτούν εντάσεις τραγικές», ανέφερε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαξίμου: Tρέχει να διαψεύσει τα σενάρια για «σαμποτάζ» στην αλλαγή της προεδρικής εκλογής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μιχελογιαννάκης δηλώνει υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων



    ΣΧΟΛΙΑ