ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αποφάσισε να διαφοροποιήσει τη στάση του, κόντρα στην κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και το ζήτημα του αυτοφώρου. Παράλληλα, ο κ. Κοντονής δεν δίστασε να ρίξει τις… σπόντες του για τον Παύλο Πολάκη και την οργισμένη παρέμβασή του πριν από μερικές ώρες στη Βουλή.
Ο βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ, σε παρέμβασή του σχετικά με το άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που ενισχύει το τεκμήριο της αθωότητας έτσι ώστε να εγείρονται συνέπειες για όσους το παραβιάζουν, ανέφερε πως «πρέπει να γίνεται σεβαστό από τους κρατικούς αξιωματούχους και πολιτικούς λειτουργούς».
«Όταν κάποιος προσβάλλει τέτοια θεμελιώδη δικαιώματα βρίσκεται απέναντι στις συνέπειές του γιατί κάθε θύμα έχει δικαιώματα. Είναι ιδιαίτερη στιγμή η κύρωση του πρωτοκόλλου και ελπίζω να λειτουργήσει παιδαγωγικά για ένα μεγάλο αριθμό πολιτικών και δημοσίων προσώπων να προσαρμοστεί στο γράμμα του νόμου», ανέφερε με νόημα ο Σταύρος Κοντονής.
Η παρέμβαση του κ. Κοντονή ερμηνεύτηκε από κάποιους ως «έμμεσο άδειασμα» του Παύλου Πολάκη, ο οποίος λίγες ώρας νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, είχε επιτεθεί κατά του Γιάννη Στουρνάρα, επαναλαμβάνοντας κατηγορίες κατά της συζύγου του Λίνας Νικολοπούλου. Είναι δε χαρακτηριστικό πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη δική του παρέμβαση είχε κατηγορήσει τον Παύλο Πολάκη λέγοντας πως η ομιλία του έμοιαζε με «εργαστηριακό παράδειγμα συστηματικής παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας», ενώ παρόμοια ήταν και η παρατήρηση του Άδ. Γεωργιάδη.
Πέρα από την προηγούμενη παρέμβαση, ο Σταύρος Κοντονής ήρθε σε κόντρα και με τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου. Ο πρώην υπουργός ζήτησε από τον διάδοχό του να αποσυρθεί η διάταξη που αφορά την αυτόφωρη διαδικασία καθώς, όπως ανέφερε, δημιουργεί «ανασφάλεια δικαίου», ζητώντας να επανέλθει με βελτιώσεις.
«Είτε με την πρώτη διάταξη για το αυτόφωρο, είτε με την δεύτερη έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Κοντονής, ο οποίος βρέθηκε για δεύτερη φορά, μετά την παρέμβασή του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, να ταυτίζεται με την κριτική της ΝΔ επί του θέματος.
«Μέχρι τώρα υπήρχε μια ισορροπία ως προς το αυτόφωρο. Τώρα όμως μπορεί να έχουμε π.χ. έναν αυστηρό εισαγγελέα που μπορεί να θεωρήσει την συκοφαντική δυσφήμιση ως σοβαρό στο πλαίσιο του αυτόφωρου και έναν άλλο που μπορεί για το ίδιο ακριβώς αδίκημα να δώσει ρητή δικάσιμο», εξήγησε ο κ. Κοντονής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κοντονής κατά Μαξίμου για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, στην γραμμή ΝΔ ο πρώην υπουργός!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Χαμός» στη Βουλή με Πολάκη-Γεωργιάδη: «Κουνήθηκε το Playmobil – Είσαι και υπουργός, σαχλαμάρα»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βουλή: Κατατέθηκε το ν/σ για την ισότητα αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών – Ένταξη συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγεινά
- Σωτήρης Ράπτης (ECSA): Η ευρωπαϊκή ναυτιλία πληρώνει 10 δισ. δολάρια για τέλη ETS
- Αντεγκλήσεις ΗΠΑ-Ιράν για το Ορμούζ και το ιρανικό πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας – 11.000 ναυτικοί απομακρύνονται από τα Στενά
- Carnival: Το κόστος καυσίμων αυξήθηκε κατά 30% κατά το δεύτερο εξάμηνο, αλλά αυξήθηκαν και οι κρατήσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.